Olemme vaeltajaryhmä Rentunruusut Enson Partiosiskoista, ja olemme lähdössä tänä kesänä Essex International Jamboreelle osana meidän ulkomaanprojektiamme. 

Päätös lähteä juuri Essexiin syntyi Finnjamboree Kajolla kesällä 2022. Samassa leirilippukunnassa oli Essex Scoutseja, jotka kutsuivat meidät ja muita leirilippukuntalaisia heidän omalle Jamboreelle.

Olemme pitäneet yhdessä paljon kokouksia, joissa ollaan päätetty matkan teemoista ja tavoitteista, budjettia on rustattu kuntoon ja lennot varattu, sekä tietysti tehty ilmoittautumiset leirille. 

Leirillä toimimme päivät erilaisissa pesteissä, mm. kiipeilytiimissä, supermarket-tiimissä, autotiimissä ja kahvilatiimissä. 

Reissua varten olemme tehneet erilaista varainhankintaa. Olemme myyneet esimerkiksi Kouvolan lakritseja, paistaneet ja myyneet lettuja ja makkaraa tapahtumissa, raivanneet risuja sekä tietysti myyneet ahkerasti adventtikalentereita. Olemme myös tehneet avustushakemuksia. 

Matkan teemaksi valitsimme kulttuurin, jota aiomme toteuttaa tutustumalla itse kohteemme kulttuuriin, sekä tutustuttamalla heitä meidän kulttuuriimme. Ajattelimme viedä mukana myös suomalaisia herkkuja, jota muut saavat maistella.  

Lennämme Lontooseen jo kaksi päivää ennen leiriä, koska haluamme tutustua, myös Lontoon nähtävyyksiin ja nähdä maata jo ennen leiriä.  

Tavoitteemme olivat seuraavanlaisia: 

  • Tehdään kaikki ajallaan valmiiksi 
  • Kerätään lisää rahaa ryhmällemme 
  • Tutustutaan muihin eri maitten partiolaisiin 
  • Sometetaan reissusta paljon 

Matkaamme voi seurata meidän ryhmämme Instagram-tililtä @rentunruusut