Aurinkoinen vappupäivä keräsi ison joukon Walliveljiä ja -sirkkuja perheineen Kivisalmen pumppaamon rantaan. Keväisen lämmön lisäksi päästiin nauttimaan Saimaan tarjoamasta tyynestä melontasäästä sekä tietysti retkieväistä.

Walliveljien ja -sirkkujen vesipartiotoimintaa on ehditty tänä keväänä toteuttaa jo monella tapaa – johtajia on kouluttautunut veneenohjaajakurssilla, Wallitar on kunnostettu purjehduskautta varten, turvallisuus- ja käyttöohjeita kirjoitettu ja packraft-kajakkeja testattu. Uuden toimintamuodon käynnistäminen lippukunnissa on ollut iso ponnistus Walliveljien vesipartiojaostolle sekä melontavastaavalle. Sisarlippukuntana me Wallisirkut olemme päässeet ihastelemaan työn tuloksia niin suunnitellun ohjelman kuin hankitun kaluston puitteissa.

Vappuna starttasimme lippukuntien melontatoiminnan pop up -piknikin ja tutustumismelonnan merkeissä. Kivisalmen pumppaamon rantaan löysikin tiensä yhteensä lähes 40 melonnasta kiinnostunutta partiolaista ja perheenjäsentä. Myös muutaman ei-vielä-partiolaisen korviin oli kantautunut sana tästä tapahtumasta ja heillekin pääsimme esittelemään packraft-melonnan hienouksia. Näillä kevyillä, pieneen tilaan pakattavilla ja vakailla ilmatäytteisillä kajakeilla melominen onnistuikin hienosti ihan kaikilta! Pientä jännitystä oli ensikertalaisilla havaittavissa kanoottiin noustessa, mutta heti vesille päästyä melonta vei mennessään eikä jännityksestä ollut tietoakaan!

Nyt kun ensimmäiset kosketukset packrafteihin on otettu ja into levinnyt, jäämme innolla odottamaan kesää ja uusia melontakokemuksia. Seuraavan kerran koko packraft-laivue onkin tositoimissa Pönniälässä Wallisirkkujen, Walliveljien ja Vuorenveikkojen kesäleirillä kesäkuun alussa.

Wallisirkkujen vinkit packraft-melontaan

  1. Käytä aina pelastusliivejä
  2. Ota kaveriksi kokenut meloja Walliveljistä <3
  3. Muista päähine ja juomapullo (sekä eväät)
  4. Kokeile rohkeasti ja nauti Saimaan mahdollisuuksista