Nuorten into partiota kohtaan ei ole laskenut, vaikka toiminta onkin ollut yli vuoden ajan enemmän tai vähemmän poikkeuksellista verrattuna aiempaan. Partiota halutaan harrastaa, oli sitten loma tai poikkeusajat.

Joutsenon Nuotioveljien tarpojaryhmä Muikku piti päiväretken koulujen hiihtolomalla torstaina 4.3.2021 JAT:n ja JNV:n yhteisellä kämpällä Koivusessa. Koronatilanteesta johtuen retkellä nautittiin koko päivä ulkoilmasta. Idea ja halu retken järjestämiseen hiihtolomalla tuli ryhmän jäseniltä. Retki toteutettiinkin ryhmän jäsenten ideoiden ja suunnittelun pohjalta ja samalla tarkoituksena oli harjoitella retken järjestämistä ja mitä asioita siinä tulisi ottaa huomioon. 

Retki alkoi aamulla hyvissä ajoin. Ensimmäisenä nostimme tietenkin lipun ja harjoittelimme samalla lipunnostoa ja siihen liittyviä komentoja. Jokainen pääsi vuorollaan harjoittelemaan lipunnostoa ja toimimaan lipunnostajina eri tehtävissä. Kun olimme aikamme harjoitelleet lipunnostoa, siirryimme seuraavaan aktiviteettiin, joka oli hätämajoitteiden teko. Harjoittelimme erilaisten hätämajoitteiden tekoa esimerkiksi kevytpeitettä apuna käyttäen, sekä kuinka esimerkiksi suurta kuusta tai lumihankea voi käyttää apuna hätämajoitteen tekemiseen. 

Kun aamupäivä oli vietetty edellä mainittujen aktiviteettien parissa, oli seuraavana vuorossa lounaan valmistaminen. Lounaaksi valmistimme trangioilla perinteistä retkiruokaa eli tietenkin makaronimössöä. Syömisen jälkeen siirryimme seuraavan aktiviteetin pariin, joka oli erilaisten nuotiotyyppien opettelu ja millaiseen käyttöön mikäkin nuotiotyyppi soveltuu parhaiten. Aktiviteetin lopussa kisasimme vielä kuka saa nopeimmin poltettua narun nuotiolla poikki. Kisan jälkeen vuorossa oli välipalan eli makkaran ja vaahtokarkkien paistaminen nuotiolla. Välipalan jälkeen mittasimme vielä Saimaan jään paksuuden ja pohdimme, kuinka jäällä liikutaan turvallisesti. Valitettavasti naskaleiden käytön harjoittelu jäi seuraavaan kertaan, kun jäällä oli pieni kerros vettä. Tämän jälkeen olikin aika laskea lippu ja suunnata koteja kohti. 

Muikku, Joutsenon Nuotioveljet ry