Beniniläinen kummilapsemme Ebenezer on lähettänyt jälleen pari kirjettä. Ensimmäinen oli vastaus viime syksynä Taavetin Korpihaukkojen tarpojaryhmän lähettämään kirjeeseen ja toinen taas vastaus Joutsenon Ainotyttöjen tarpojaryhmän keväällä lähettämään kirjeeseen.

Helmikuun 13. päivä Ebenezer kirjoitti suurin piirtein seuraavasti:

Hei rakas ystävä! Kuinka voitte Suomessa? Olen hyvin onnellinen saatuani kirjeenne Beninin Plan Internationalin kautta. Perheeni ja minä lähetämme parhaat terveisemme ja kiitämme teitä hyvin paljon. Kiitän teitä myös ryhmänne lähettämistä tiedoista. Millainen on ajankäyttönne? Meillä Beninissä on tällä hetkellä kuiva kausi ja on liian kuuma. Aurinko paistaa ja sää on ylivoimainen. Maanviljelijät eivät pysty työskentelemään. Sadonkorjuu on jo ohitse. Milloin teidän maassanne alkavat maatyöt? Toivon teille onnea ja toivon saavani pian lukea kuulumisianne. Kiitos ja pikaisiin kuulemisiin.

Huhtikuun 25. päivä Ebenezer kirjoitti jälleen:

Hei rakas ystävä! Kuinka voitte? Minä ja perheeni olemme hyvin iloisia ja kiitämme teitä kirjeestä, jonka saimme Beninin Plan Internationalilta. Millainen on tilanne maassanne koronaviruksen suhteen? Täällä Beninissä virus leviää edelleen, mutta minä ja perheeni, kiitos Jumalan, voimme erittäin hyvin. Tällä hetkellä Beninissä sataa runsaasti – on maanviljelystöiden aika. Perheeni on töissä pellolla. Mitä te viljelette pelloillanne? Toivon teille kaikkea hyvää ja toivon kuulevani teistä pian. Kiitos ja pikaisiin kuulemisiin.

Syksyn 2021 ja kevään 2022 vuorot

Nyt vuorossa olevat lippukunnat ovat näin syksyllä 2021 Lauritsalassa ja Taipalsaarella (LSS, LSV ja TaTa) ja keväällä 2022 Imatralla (EPS, TT ja SS). Syksyn lippukuntien yhteyshenkilöt ovat jo elokuussa saaneet tarkempia ohjeita Ebenezerin muistamiseen. Kirjeiden ohella voi lähettää pieniä lahjoja ja toki kannattaa järjestää jokin tempaus tai tilaisuus varojen keräämiseksi. Piirin maksaa Ebenezeristä kummilapsimaksua, jota on usein kerrytetty paraatipäivänä, piirileirillä ja piirin kokouksissa. Korona-aikana rahaa ei ole saatu kerättyä normaaliin tapaan, joten lippukuntien panosta kaivataan kipeästi.

Ohjeita kummilapsen muistamiseen voi toki kysellä piirin toimistosta sekä kv-jaostosta, eli laittamalla sähköpostia ilkka.kuivalainen(at)partio.fi.

JOTA/JOTI

Nyt syksyllä kannattaa myös muistaa JOTA/JOTI eli Jamboree on the Air/Jamboree on the Internet, jota vietetään 15.–17. lokakuuta 2021. Tapahtuman avulla pääsee helposti yhteyteen kaukana asuvien partiolaisten kanssa.

The world’s largest digital and radio Scout event promoting friendship and global citizenship

https://www.jotajoti.info/