Hepohiekan leirialue on hankittu Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:lle vuonna 2001. Leirialue sijaitsee Taipalsaaren Kyläniemessä. Karttaan leirialue on merkitty Heponiemeksi, josta nimi on johdettu Hepohiekaksi. Leirialueen noin 1,3 km:n mittaisesta rantaviivasta noin 200 m hiekkarantaa – siis hepohiekkaa.

Kuva Hepohiekan leirialueelta

Leirialueen koko on 11,7 hehtaaria. Alueelle on majoituskapasiteettia on noin tuhannelle telttailijalle ja sisätiloissakin mahtuu yöpymään noin 20 henkilöä.
Leirialueen ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Hepohiekan hoitokunta. Hoitokunta järjestää vuosittain talkoita ja tapahtumia.

Hepohiekan osoite on

  • Heponiementie 183, 56350 Kyläniemi (Taipalsaari)

Leirialue on kaikkien Etelä-Karjalan partiolaisten käytössä ja sitä vuokrataan myös muille. Leirialuetta varataan piirintoimiston kautta:

Etelä-Karjalan Partiolaiset ry
Kesolantie 1
54100 Joutseno
puh. 0400 554 024
ekp(a)partio.fi

Piirin lippukunnilla on ennakkovaraus oikeus vuodenvaihteeseen, jonka jälkeen leirialueen varauksia otetaan vastaan varausjärjestyksessä. Leirialueen varaukset tehdään vain yhden vuoden jaksolle kerrallaan. Suurleirien (yli 200 hengen tai useamman kuin kolmen lippukunnan yhteisten leirien) varaukset voidaan tehdä jo useampia vuosia aikaisemmin.