Ajankohtaista

Saaga-paketti lippukunnille on julkaistu

Lippukuntien omia leirejä varten tehty Saaga-paketti on julkaistu. Pakettiin on laadittu kaksi vaihtoehtoa: koko lippukunnan leiri tiistaista sunnuntaihin sekä ikäkausien neljän päivän leirit.

Paketissa on omaa ohjelmaa jokaiselle ikäkaudelle – myös aikuisille ja vaeltajille. Aikuisohjelman voi toteuttaa myös omana johtajahuoltoviikonloppunaan. Paketti sisältää myös iltaohjelmaa sekä seppojen laatimaa hengellistä ohjelmaa.

Lippukuntaleirin suunnittelun helpottamiseksi paketissa on myös esimerkkiruokalista sekä kattavat vinkit leirin turvallisuussuunnitteluun.

Voit ladata paketin täältä.

Piirileiri Saaga on peruttu – lippukunnille Saaga-paketti omaa kesäleiriä varten

Etelä-Karjalan Partiolaisten piirileiri Saaga on peruttu. Syynä on vähäinen ilmoittautujamäärä. Piirileiri oli tarkoitus järjestää jo kesällä 2020, mutta koronapandemia siirsi leirin kesään 2021. Leirille ilmoittautuneita ei kuitenkaan ollut riittävästi.

– Osallistujamäärä jäi harmittavan pieneksi, kertoo leirinjohtaja Laura Leinonen.

Jotta leiri olisi voitu toteuttaa, olisi osallistujia pitänyt olla vähintään 350. Loppukiristä huolimatta piirileirille ilmoittautui 195 osallistujaa.

– Sillä osallistujamäärällä ei pystyisi toteuttamaan elämyksellistä piirileiriä, jollaisen olisimme halunneet, Leinonen sanoo.

– Korona on varmasti tuonut epävarmuutta jäsenistöön, mikä on ollut harmi, mutta ymmärrettävää.

Piirileirin sijaan lippukunnille on valmisteltu Saaga-paketti, joka julkaistaan huhtikuun aikana. Leiriä on suunniteltu vuodesta 2018 asti eikä yli kolmen vuoden työtä haluttu heittää hukkaan.

– Olisi ikävä heittää hukkaan kaikki suunniteltu ja tehty työ, Leinonen sanoo.

Samalla halutaan tarjota lippukunnille mahdollisuus toteuttaa Saaga-leiri tänä kesänä tai vaikkapa ensi vuonna, jos lippukunta ei tänä kesänä leiriä järjestä. Paketti sisältää valmiiksi suunniteltua ohjelmaa kaikille ikäkausille, ruokalistan ja turvallisuusohjepohjan.

– Paketti sisältää myös oman ohjelman perhepartiolaisille sekä Saaga-seppojen suunnittelemaa hengellistä ohjelmaa, kertoo osallistujajohtaja Minna Nousiainen.

Pakettiin on suunniteltu kaksi versiota: koko lippukunnalle tarkoitettu, tiistaista sunnuntaihin kestävä leiri sekä jokaiselle ikäkaudelle oma neljän päivän leiri.

Ohjelmajohtaja Emmi Niitlahti kertoo, että suurin osa Saagan ikäkausiohjelmasta on sellaista, että se voidaan toteuttaa helposti myös lippukunnissa.

– Ajatus on, että ohjelman voi toteuttaa, oli kolme tai 30 sudenpentua, Niitlahti kertoo.

Ohjelmapaketissa ei ole unohdettu myöskään aikuisia. Saagalle oli suunniteltu omaa aikuisille ja vaeltajille tarkoitettua ohjelmaa. Se räätälöidään nyt viikonlopun mittaiseksi johtajahuolloksi.

– Lippukunnilla on rankka vuosi takana ja nyt omalla kesäleirillä voi hyödyntää valmista ohjelmaa, Niitlahti sanoo.

Seuraava Etelä-Karjalan Partiolaisten piirileiri järjestetään vuonna 2026. Sen johtajien rekrytointi aloitetaan myöhemmin.