Tietoa leiristä

Piirileiri Saaga kesällä 2021

Etelä-Karjalan Partiolaisten piirileiri Saaga siirtyi koronaviruksen vuoksi kesälle 2021. Leiri järjestetään 19.-26.7.2021.
Kaikessa Saagan valmistelussa otetaan huomioon koronavirustilanne ja noudatetaan Suomen Partiolaisten sekä THL:n ohjeistusta.

Piirileiri Saagan uudet päivämäärät 2021

  • Rakennusleiri 16.-18.7.2021
  • Leiri 19.-26.7.2021
  • Lyhyt leiri (sudenpennut) 22.-25.7.2021
  • Purkuleiri 27.7.2021 (jos tarve)

Saaga-leirin ilmoittautuminen on alkanut. Kesän 2020 piirileirille ilmoittautuneiden tiedot on tietosuojalain nojalla poistettu ja kesälle 2021 ilmoittaudutaan uudestaan.

Kesän 2021 leirille on myös avautumassa pestejä, kenties juuri sinun unelmapestisi? Pestejä voit katsella täältä.

Keitä sinne tulee ja mitä siellä tehdään?

Piirileiri kokoaa yhteen kaikki eteläkarjalaiset partiolaiset. Leirille osallistuu partiolaisia myös muualta Suomesta ja mahdollisesti myös ulkomailta tilanteen niin salliessa. Piirileiri Saagalle odotetaan noin 500 osallistujaa.
Leirillä opitaan uusia retki- ja leiritaitoja. Partiosta kiinnostuneet voivat löytää uuden harrastuksen ja päästä kokeilemaan leirielämää. Piirileiri Saaga tarjoaa elämyksiä niin ensikertalaisille kuin konkareille.

Voinko ottaa kaverin mukaan?

Saagalle ovat tervetulleita myös ei-vielä-partiolaiset. Mukaan voi siis ottaa vaikkapa vanhemman tai hyvän kaverin. Leiri on ei-vielä-partiolaiselle saman hintainen kuin muillekin. Ilmoittautuminen tehdään samoilla ohjeilla.

Voiko mukaan lähteä koko perhe?

Kyllä voi! Leiriarkea turvaamassa on runsaasti aikuisia. Sinäkin voit halutessasi lähteä leirille. Ole rohkeasti yhteydessä lippukuntaan tästä mahdollisuudesta!
Saagan perheleiri Kotikolo on paikka, jossa voit leireillä alle kouluikäisten kanssa.  Perheleiriläiset osallistuvat sovelletusti sudenpentu- ja seikkailijaohjelmaan. Luvassa on myös perheleirin omaa ohjelmaa.

Voiko toisen piirin lippukunnasta osallistua leirille?

Kyllä voi. Toisesta piiristä tulevat ilmoittautuvat normaalin ilmoittautumisajan puitteissa.

Paljonko leiri maksaa?

Tiedot leirimaksusta löytyvät täältä. Leirille voi myös anoa stipendiä ilmoittautumisajan puitteissa. Ohjeet siihen löytyvät täältä.

Voinko perua ilmoittautumiseni?

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot löytyvät täältä.

Mistä saan apua ilmoittautumisen kanssa?

Ilmoittautumisohjeet löydät täältä. Ensisijaisesti ilmoittautumisasioissa kannattaa olla yhteydessä oman lippukunnan Saaga-yhteyshenkilöön. Tarvittaessa saat myös apua piiritoimiston työntekijältä osoitteesta jaana.hyrkkanen@partio.fi.

Mitä leirimaksuun kuuluu?

Leirimaksu sisältää ruokailut ja leiriohjelman. Kuljetukset ja majoite eivät kuulu leirin hintaan.

Sain kesätyöpaikan, enkä pääsekään leirille. Mitä teen?

Saagalla on kesätyötakuu, joka on voimassa 31. toukokuuta saakka. Voit lukea siitä tarkemmin täältä.

Miten leirillä majoittaudutaan?

Leirillä majoittaudutaan teltoissa. Leirilippukunnat tuovat itse majoitteet Saagalle. Saagalle voi ottaa mukaan myös riippumaton. Riippumatoissa pitää käyttää puunhalaajia.

Voiko leirille ottaa mukaan lemmikin?

Leirille ei voi ottaa mukaan omia lemmikkieläimiä.

Kysy Saagasta -illassa esiin nousseet kysymykset

Lippukuntamme johtajien kesätyötilanne on vielä epävarma, emmekä tiedä, saammeko riittävästi aikuisia mukaan leirille. Mitä teemme?

Leirille kannattaa kysyä aikuisiksi lasten huoltajia. He voivat osallistua leirille EVP:nä. Kannattaa myös tehdä yhteistyötä muiden lippukuntien kanssa! Ole yhteydessä esimerkiksi alaleirisi muihin lippukuntiin.

Mikä on pienin osallistujamäärä, jolla leiri toteutuu?

Pienin osallistujamäärä, jolla leiri voidaan toteuttaa, on 350. Leiri on tällöin taloudellisesti mahdollinen toteuttaa ilman suurta tappiota. Jos leirille lähtee 300 osallistujaa, joudumme karsimaan suunnitelmista.

Voiko budjettia karsia?

Leirin budjettia on tarkasteltu ja mahdollisia karsimiskohteita on katsottu valmiiksi. Haluamme tarjota elämyksellisen piirileirikokemuksen, joka poikkeaa lippukuntaleiristä. Siksi budjettia ei voi karsia kovin paljon nykyisestä.

Onko leirin johto luovuttanut ajatuksen leirin toteutumisesta?

Ei ole. Haluamme rohkaista lippukuntia markkinoimaan leiriä ja kannustaa jäseniä ilmoittautumaan leirille. Meidän täytyy kuitenkin olla realisteja. Mikäli leiri perutaan, täytyy jatkosuunnitelma olla valmiina.

Mikä on jatkosuunnitelma?

Lippukuntaleiripaketti, jonka voi toteuttaa oman lippukunnan tai muutaman lippukunnan yhteisleirinä. Pakettiin on koottu Saagan ohjelma, jonka voi toteuttaa omalle lippukunnalle sopivimmalla tavalla. Pakettiin sisältyy myös muun muassa Saagan ruokalista ja iltaohjelman tarinat.

Milloin tehdään päätös leirin perumisesta? Miten edetään?

Johtokolmikko ja piirihallitus päättävät leirin toteutumisesta 8.4.2021. Leirin perumispäätökseen tässä vaiheessa vaikuttaa koronatilanteen lisäksi ilmoittautuneiden määrä. Jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi, leiri joudutaan perumaan.

Jos leiri perutaan, lippukunnat saavat huhti-toukokuussa Saaga-paketin, jota voi käyttää omalla kesäleirillä.

Jos leirin valmistelua päätetään jatkaa, teemme kaikkemme, että Saaga voitaisiin heinäkuussa järjestää. Koronatilanne voi kuitenkin estää leirin toteutumisen.