Partiolaiset olivat mukana rasisminvastaisessa viikossa

Taipalsaaren Taivaltajat ja SPR Taipalsaaren osasto järjestivät rasismin vastaisen tempauksen Saimaanharjulla K-market Niivan pihalla. Tapahtumassa tarpoja- ja seikkailijavartiot jakoivat heijastimia ja tarroja sekä keskustelivat ihmisten kanssa toisten kunnioittamisesta ja rasismista.

Rasisminvastainen viikko järjestettiin 21.-27.3. Rasisminvastaisen viikon aikana muun muassa jaettiin tietoa siitä, miten jokainen voi arjessaan tehdä rasisminvastaisia tekoja.

– Näimme lippukuntana tärkeänä osallistua tähän tapahtumaan, koska tempaus tarjoaa hyvän tilaisuuden toteuttaa partioihanteita lippukuntamme arjessa ja tehdä tärkeää asiaa tiedoksi myös muille. Yhdenvertaisuuden ja kaikkien ihmisten tasa-arvon esille tuominen on aina tärkeää ja erityisesti tässä maailman tilanteessa kaikki rauhaa edistävät toimet ovat tärkeitä, kertoo Taipalsaaren Taivaltajien tapahtumaa koordinoinut Tuuli-Maria Holm.

Lippukunta ei ole aiemmin järjestänyt rasisminvastaisia tempauksia, mutta päätti tarttua SPR:n tarjoamaan tilaisuuteen tehdä tärkeä asia näkyväksi. Lippukunta koki SPR:n ja partion luonteviksi yhteistyökumppaneiksi rasisminvastaisessa työssä.

– Haluamme myös kertoa, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus harrastaa sellaisena kuin on, Holm jatkaa.

Rasisminvastainen viikko