Todistus- ja koulutusmerkinnät

Opintopisteytetyt todistukset

Partiokoulutuksen osallistuja voi saada virallisen oppilaitoksen myöntämän todistuksen. Siinä partio on koulutuksen toteuttaja ja Opintokeskus Sivis, joka on vapaan sivistystyön oppilaitos, on koulutuksen järjestäjä. Todistuksia myönnetään useimmista ikäkausi- ja johtajakoulutuksista, sekä partion koulutusjärjestelmään kuuluvista retkeily-, kisa- ja veneenohjaajakoulutuksista.

Lisätietoa ja koulutukset, joista saa opintopisteytetyn todistuksen voi tarkistaa Suomen Partiolaisten sivuilta.

Miten saan todistuksen?

Todistuksen saa piirin järjestämistä validoiduista partiokoulutuksista automaattisesti, eikä sitä tarvitse erikseen pyytää. Piirin työntekijä tekee koulutuksesta ilmoituksen Sivisverkkoon (Opintokeskus Siviksen järjestelmään) ja kirjaa ilmoitukseen koulutukseen osallistuneiden nimet, sukupuolet ja sähköpostiosoitteet. Tietojen perusteella Opintokeskus Sivis lähettää koulutuksen osallistujille palautekyselyn.

Kun koulutus on suoritettu loppuun, eli kun kaikki tarvittavat opintosuoritukset on tehty, kirjataan koulutus suoritetuksi. Tämän jälkeen koulutuksen suorittanut saa sähköpostiinsa linkin, jonka avulla hän voi kirjautua Sivisverkkoon (Tupas-tunnistautuminen pankkitunnuksilla), antaa henkilötunnuksensa todistusta varten ja tulostaa paperisen todistuksen tai tallentaa sen itselleen pdf:nä. Jos paperinen todistus katoaa, voi Sivisverkon kautta tulostaa uuden. Todistusta ei ole pakko tulostaa, jos ei sitä tarvitse. Mikäli Tupas-tunnistautuminen ei ole mahdollista, voit pyytää todistuksen piiritoimistolta.

Alle 18-vuotiaiden todistukset toimitetaan koulutuksen suorittaneille postitse. Tätä varten osallistuja saa henkilötietolomakkeen, jolla ilmoitetaan henkilötunnus todistusta varten ja joka palautetaan kurssilla. Henkilötunnus tallennetaan Opintokeskus Siviksen sähköiseen opintorekisteriin. Henkilötunnuksia ei anneta muiden tahojen käyttöön eikä niitä tallenneta Suomen Partiolaisten Kuksa-rekisteriin. Lomaketta ei ole pakko täyttää, mikäli todistusta ei tarvitse. Huomaathan kuitenkin, että opintopisteytetty todistus pitää hankkia koulutuksen suorittamisen yhteydessä, koska todistusta ei myönnetä enää jälkikäteen.

Määräaika kurssin suorittamiselle ja todistuksen saamiselle on kaksi vuotta kurssin alkamisesta. Kurssinjohtajan asettama määräaika osasuoritusten palauttamiseksi voi olla lyhyempikin – ohjeet tähän saat kurssilla.

Ohjeet todistuksen tulostamiseen