Heimoviesti

Etelä-Karjalan Partiolaisten jäsenlehti Heimoviesti on ilmestyi vuodesta 1982 paperisena. Vuoden 2019 aikana Heimoviesti alkoi ilmestyä myös verkkomediana. Vuonna 2023 paperisen Heimoviestin toimitus loppui ja lehti siirtyi kokonaan sähköiseksi.

Heimoviestin tehtävänä on kertoa eteläkarjalaisesta partiotoiminnasta. Lehti julkaisee artikkeleita, ilmoituksia ja mielipidekirjoituksia. Otamme mielellämme vastaan myös juttuvinkkejä ja kuvia erilaisista tapahtumista.

Toimituksen yhteystiedot

Piirilehden toimituskunnan sähköpostiheimoviesti(a)partio.fi
PäätoimittajaSohvi Kuusitunturi

sohvi.kuusitunturi(a)partio.fi

ToimitussihteeriNea Hurskainen

nea.hurskainen(a)partio.fi

Heimoviestin kirjoitusohje

Juttujen toimitus

Jutut toimitetaan sähköisinä viimeiseen aineiston jättöpäivään (dead line tai dl) mennessä 
Heimoviestin sähköpostiin heimoviesti(a)partio.fi

Lippukunnista kuuluu -juttujen aineiston jättöpäivä on neljä kertaa vuodessa. Vuorot arvotaan uudestaan jokaiselle vuodelle.  

Jutut lähetetään Word-dokumentteina (*.doc) tai tekstitiedostoina (*.txt). Kaikki kuvat lähetetään erikseen sähköpostin liitetiedostona. Älä siis lähetä meille pdf-tiedostoja, jossa kuvat ovat tekstiin sijoitettuna.

Teksti 

Jutun tulee olla valmiiksi kirjoitettu. Hyvä teksti on vähintään 200 sanaa, mutta ylärajaa ei ole

Mieti mielenkiintoa herättävä pääotsikko ja mielellään pieni johdantoteksti. Johdantoteksti on alussa oleva yleensä 2-4 virkkeen pituinen tekstin aloitus, joka kertoo tulevan kirjoituksen aiheen ja pääajatuksen. Se voi olla esimerkiksi jokin lause/lauseita jutustasi. Muista tekstiä kirjoittaessasi myös kappalejako ja väliotsikot. Kirjoita kuvatekstit selkeästi samaan tiedostoon varsinaisen jutun kanssa.  

Jos jutun pituus mietityttää, voit olla yhteydessä toimitukseen jo kirjoitusvaiheessa esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen heimoviesti(a)partio.fi.

Kuvat 

Kuvat piristävät juttujen ulkonäköä ja tekevät jutusta mielenkiintoista luettavaa. Kuvien tulee olla 
hyvälaatuisia jpg-, png- tai tiff-kuvia. Jos käytät jonkun muun kuin itsesi ottamaa kuvaa, muista pyytää lupa kuvan julkaisemiseen, ja mainita kuvaajan nimi kuvan yhteydessä. 

Tapahtumanjärjestäjät 

Tapahtumien järjestäjät ovat pääsääntöisesti vastuussa oman tapahtumansa markkinoinnista. Tähän kuuluu jutun kirjoittaminen Heimoviestin verkkomediaan ennen ja/tai jälkeen tapahtuman. Huomioi kirjoitusta tehdessäsi, että se on tarpeeksi pitkä (vähintään 200 sanaa), jotta sen julkaiseminen verkkomediassa on mahdollista. Lisää myös kuvia kirjoituksesi höysteeksi.