Piiri järjestää vuosittain useita koulutuksia, kuten PJPK:n, akela-, sampo- ja luotsikoulutukset ja jatko-ROKin. Hieman harvemmin järjestään johtokolmikkokoulutukset, eli lippukunnanjohtaja-, pestijohtaja- ja ohjelmajohtajakoulutus sekä partiokouluttajakoulutus. Tervetuloa partioon! –koulutus sekä talouskoulutus järjestetään tarpeen mukaan ja näitä lippukunnat voivat tilata pidettäväksi itselleen sopivana hetkenä.

Piirin koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa koulutusjaosto. Jaostossa toimivat kolme koulutusohjaajaa, Elina, Otto ja Tiina, sekä joukko kokeneita partiokouluttajia. Jaoston lisäksi meillä toimii useita kouluttajia, jotka osallistuvat koulutuksien järjestelyihin oman mielenkiinnon ja ajankäytön sallimissa rajoissa. Lisäksi piirissä toimii Ko-Gi –ohjaajia, jotka toimivat Ko-Gia suorittavan tukena koko koulutuksen ajan. Mukaan koulutustoimintaan pääset osallistumalla syksyn PKK:lle, tai olemalla yhteydessä sinua kiinnostavan koulutuksenjohtajaan.

Partiokoulutuksen tavoite on, että pestissä toimijalla on tarvittavat tiedot ja taidot pestissä pärjäämiseen. Lisäksi koulutuksissa saa vertaistukea ja tutustuu samaa pestiä tekeviin ihmisiin. Pestissä toimivalle koulutus on oikeus!

Jokaisella kurssilla oppii itse uutta ja aina saa asioihin uusia näkökulmia. Kaikista parhaita hetkiä ovat ne ”Ahaa!”-hetket, joko omat tai kurssilaisten, sekä aiheista nousevat keskustelut millä parannetaan usein paitsi partiota, myös maailmaa.

Minna, Tarmontytöt

Koulutus on partiossa tärkeää, koska vain koulutettu johtaja ymmärtää tavoitteita, joihin omaa toimintaa kannattaa kehittää. Koulutus myös helpottaa uusien johtajien elämää, koska kaikkea ei tarvitse keksiä itse uudelleen. Ja koulutuksensa saanut johtaja osaa tehdä toiminnasta laadukasta partiota, jossa nuoret partiolaiset haluavat pysyä mukana. Tässä haluan olla avuksi.

Ilkka, Lauritsalan Siniveljet

Aikuiselle, yli 22-vuotiaalle, on tarjolla Ko-Gi eli Kolmiapila-Gilwell -koulutus. Ko-Gi on partiojohtajajatkokoulutus ja se on suunnattu itsensä kehittämisestä, johtamisesta ja partiosta kiinnostuneille. Koulutuksia järjestetään vuosittain useampia ja ne ovat toteutukseltaan erilaisia. Miltä kuulostaisi kurssikokemus Evolla keskellä kesää tai vuodenvaihde kurssikeskuksessa? 

Lisätietoja Ko-Gista saat koulutusohjaajilta tai partio.fi-sivustolta.