Kiitos Sinulle, kun olet vapaaehtoisena partiopiirimme lippukunnassa tai piirissä

Vapaaehtoiset ovat partiotoiminnan vankka runko ja välttämättömyys, moni nuori ei ajattele olevansa vapaaehtoinen johtaessaan esimerkiksi sudenpentuja, seikkailijoita ja tarpojia. Usein ajatellaan, että se on tehtävä, joka pitää ottaa vastaan.

Vajaan 50 vuoden kokemuksella voin sanoa, että vapaaehtoistyö aikuisena partiossa on osa harrastusta, kiitoksena siitä ajasta, jolloin sai itse olla vartiossa ja vaeltajaryhmässä osana omaa ryhmää muiden johdettavana. Jotkin pestit voivat tuntua ”työltä”, mutta pestiin ei pakoteta, pesti otetaan vastaan omasta tahdosta tai joskus ehkä velvollisuuden tunnosta.

Jotta mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle voidaan tarjota mahdollisuus harrastaa partiota, tarvitsemme mukaan niin nuoria, nuoria aikuisia ja vähän vanhempiakin aikuisia. Partiosta löytyy tekemistä kaikenikäisille, oman mielenkiinnon ja ajankäytön rajoissa, unohtamatta sitä omaa harrastusta oman ryhmän kanssa, olitpa sitten samoaja, vaeltaja tai aikuinen.

Piirissä aloitettu aikuispartiotoiminta tuo myös mukaan niitä aikuisia, jotka eivät välttämättä sitoudu viikoittaiseen toimintaan, vaan haluavat harrastaa ja tehdä yhdessä, mutta ovat tarvittaessa apuna projektiluonteisissa tapahtumissa omien mahdollisuuksien mukaan.

Niin piirin kuin lippukuntienkin pitää kiitoksen lisäksi muistaa tukea vapaaehtoisia ja pitää huolta heidän jaksamisestaan.

Ilman vapaaehtoisia ei partiossa voida tarjota lapsille ja nuorille viikoittaisia arjen kohokohtia.

Kiitos teille kaikille ja voimia jaksaa haastavassa ajassa!

Timo ”Isi” Seppälä
Etelä-Karjalan Partiolaiset ry
piirin varajohtaja