Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n kummilapsi

KUMMILAPSEMME KUULUMISIA

Partiopiirimme kummilapsi beniniläinen Ebenezer täyttää maaliskuussa kymmenen vuotta. Hän asuu isoäitinsä luona, sillä isä on kuollut ja äiti on lähtenyt muualle töihin. Ebenezer käy peruskoulua, jossa hän pitää eniten matematiikasta ja liikunnasta. Hän on mielellään muun muassa piilosilla ystäviensä kanssa ja pelaa jalkapalloa. Voisimme muistaa Ebenezeriä kirjein tai jopa pienin lahjoin. Tätä varten ovat piirimme lippukunnat jaettu kummilapsivuoroihin, jotta yhteydenpito olisi jatkuvampaa. Ebenezeriä voi toki muistaa muutoinkin, ja hänen hyväkseen kerätään rahaa monissa piirin tapahtumissa.

Vuorolista on seuraava:

  • kevät 2019 Lappeenrannan keskikaupunki (LW, LWS ja SV),
  • syksy 2019 Ruokolahti, Parikkala ja Rautjärvi (RET, PI ja RaRa),
  • kevät 2020 Lappeenrannan ”esikaupungit” (LS, LTT, Parv. ja VV),
  • syksy 2020 läntinen alue (SaSa, TKH),
  • kevät 2021 Joutseno (JAT, JNV ja KOVA),
  • syksy 2021 Lauritsala ja Taipalsaari (LSS, LSV ja TaTa) ja
  • kevät 2022 Imatra (EPS, TT ja SS).

Kirje kannattaa kirjoittaa englanniksi tai ranskaksi. Jos kirjoitatte suomeksi, niin Planin vapaaehtoiset kääntävät sen, mutta aikaa kuluu enemmän. Hyvä pituus kirjeelle on yksi sivu. Kertokaa vaikka Suomen talvesta ja siitä, mitä partioryhmänne tekee. Mukaan voi laittaa vaikka jonkin pienen askartelujutun, kiiltokuvia tai tarroja sekä valokuvan tai muun kuvan omasta laumasta tai vartiosta.

Ebenezer toivoo todella saavansa kirjeitä ja kuvia meiltä. Eli nyt olisi ainakin wallisirkkujen, walliveljien ja saimaanvartiolaisten aika kirjottaa vaikkapa syntymäpäiväonnittelut Ebenezerille!

Perinteisen postin välityksellä voi lähettää tervehdyksen Ebenezerille. Postitusosoite on Plan Suomi, Kummiposti, Plan International Suomi, Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki. Kirje voi olla painoltaan 50 grammaa. Planilta voi tilata myös valmiita tuotteita, jotka toimitetaan kummilapsellemme, tai sähköisen kirjeen. Kirjeeseen tulee lisätä kummitiedot (Plan-numero ja kirjeenvaihtonumero, koko nimi ja asuinpaikka), jotka saa piirin toimistolta. Mahdollisten tempausten tuotot toimitetaan piirin toimistoon, josta raha lähtee Planille kummilasta varten.