Kesä on meripartiolaisille vuoden parasta aikaa. Auringonpaiste, lämmin vesi, Suomen upea luonto ja tietysti parhaat kaverit siivittävät alukset miehistöineen aina uusiin seikkailuihin. M/S Sissillä järjestetään eri pituisia koulutuspurjehduksia pitkin kesää. Niillä talven aikana kololla opittua pääsee soveltamaan käytäntöön, sekä tietysti oppimaan myös kaikenlaista uutta.  

Tänä kesänä Sissi on seilannut pääasiassa eteläisellä Saimaalla. Ollaan seikkailtu Hepohiekalta Mikkeliin, Puumalasta Lappeenrantaan ja käyty valloittamassa uusia luonnonsatamia ja saaria joissa ei ennen olla käyty. Purjehduksilla on myös kohdattu piirin muita meripartioaluksia välillä vain  iloisesti vilkuttaen, toisinaan jopa kylki kyljessä yöpyen.

Laivakoira Urho tähystää. Kuva: Ville Koho

Kaiken seilaamisen, seikkailemisen ja tutkimisen lisäksi on myös muistettu pitää huolta aluksesta kuin myös sen miehistöstä. On opeteltu navigoimaan, huollettu konetta, pesty kansia ja pidetty ankkurivahtia, joka varmasti oli monelle uusi ja erilainen juttu. Miehistöä on huollettu tekemällä maukkaita ruokia yhdessä; ruokalistalta on löytynyt niin puu-uunissa paistettu artesaanipitsa kuin kestosuosikki makaronimössö. Hygieniaa ja yhteishenkeä on pidetty yllä muistamalla saunoa usein ja reippaasti sekä viettämällä aikaa yhdessä. 

Elokuun purjehdus suuntautui Lappeenrantaan. Ensimmäinen yö vietettiin Saimaan kanavalla.  Yöpymispaikkaan päästäksemme piti kulkea muutama sulku, yhteensä yli 20 metriä alaspäin. Lauantai-iltana olikin sitten ohjelmassa Lappeenrannan satamassa pidettävä Sataman valot -tapahtuma. Se on kesänlopetusjuhla, jossa satama ja sen ympäristö valaistaan erilaisilla juhlavaloilla. Tapahtumassa on myös erilaisia ohjelmanumeroita, kuten konsertteja ja esityksiä, sekä laivojen valoparaati johon nyt ensimmäistä kertaa osallistuimme. Paraatin jälkeen jäätiin yhdessä Toverin kanssa yöksi satamaan, jolloin myös miehistö ehti osallistumaan juhlahumuun.

Lappeenrannassa käytiin kattomassa mitä kaikkea siellä on. Siellä oli esityksiä ja ihania koristeita ja pieni valaistu puualue.

Nuorempi miehistön jäsen muistelee ikimuistoista kokemusta
Sissi ja Toveri juhlavalaistuksessa Lappeenrannan satamassa Valoparaatin jälkeen. Kuva: Kari Qvist

Haluaisitko sinä tai vartiosi lähteä mukaan kokemaan uutta ja saamaan uusia partioystäviä?  Koulutuspurjehduksille voi osallistua vaikkei partiopaitaa komistaisikaan kultaisten ankkurinappien rivi eikä aiempaa veneilykokemusta olisi. Purjehduksilla on aina mukana kokeneempia, jotka neuvovat ja opastavat, ja tekemistä riittää varmasti kaikille. Ole rohkeasti yhteydessä lähimpään  meripartiolippukuntaan ja kysy milloin seuraava purjehdus pidetään.