“Mielestämme etäkisat ovat oikein toimiva konsepti, jota voitaisiin hyödyntää enemmän tulevaisuudessakin.”

Olemme samoajavartio Lappeen Tuulitytöistä. Päätimme loppusyksystä osallistua muutaman vartiolaisemme kesken Lounais-Suomen Partiopiirin järjestämiin Ässä-etäpartiokisoihin. Viime kisoista olikin kulunut jo tovi, ja partiotaitokisat etänä kuulostivat mielenkiinoiselta idealta. Kisat olivat kahden vuorokauden mittaiset. Mahdollisuutena oli osallistua joko päivä- tai yösarjaan, mutta lukion päättöviikon vuoksi päätimme olla valvomatta ja osallistua vain päiväsarjaan, vaikka yösarja kuulosti kyllä houkuttelevalta. Kisavartiomme nimeksi valitsimme Kanelipullat. Majoituimme kisojen aikana Humaljärven partiokämpällä.

Saimme ohjeet tehtäviin Telegram-sovelluksen välityksellä, ja palautimme tehtävät erilaisissa sosiaalisissa medioissa. Tehtäviä palautimme muun muassa Tik Tokiin, Instagramiin ja Twitteriin. Mielestämme sosiaalisessa mediassa tehtävien palautus oli hyvä idea, koska pääsimme käyttämään luovuutta ja tiesimme miten niitä käytettiin jo entuudestaan. Hauskin tehtävä oli meidän mielestämme aamun puurotehtävä, jossa tuunasimme puurot ja teimme koko prosessista Tik Tok -videon.

Pystyimme osallistumaan eri partiopiirin järjestämiin kisoihin helposti, koska ne olivat etänä. Saimme tutustua kisojen aikana meille vieraamman piirin toimintaan enemmän, mikä oli hieno kokemus. Mielestämme etäkisat ovat oikein toimiva konsepti, jota voitaisiin hyödyntää enemmän tulevaisuudessakin.