Piirinjohtajan pesti Etelä-Karjalassa on ehkä yksi mahtavimmista pesteistä, mitä on tarjolla.

Meidän piiri on sen verran pieni ja tiivis, että meillä piirinjohtajana toimiminen on sangen helppoa ja pesti on aidosti ”ihmisen kokoinen”. Toki pesti vie aikaa, mutta se jättää aikaa myös muulle elämälle. Piirin pieni koko helpottaa myös montaa asiaa. Ihmiset tuntevat toisensa, toisilta on helppo kysyä ja asiat järjestyvät useimmiten soittamalla.

Perusasiat ovat piirissä kunnossa: keskeiset toiminnanalat toimivat ja useimmissa kriittisissä pesteissä on tekijät. Hallinto toimii sujuvasti ja työntekijätuki toimii. Talous on hyvässä kunnossa ja rullaa ns. omalla painollaan. Piirinjohtajana voi siis keskittyä tavanomaiseen: perustoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen.

Kyseessä on myös näköalapaikka, sillä piirinjohtajat tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään sekä SP:n johdon kanssa. Vaikka Etelä-Karjala on ns. pieni piiri, ovat kaikki piirinjohtajat tasa-arvoisessa asemassa keskenään. Pääset siis mukaan olennaisiin keskusteluihin järjestön tulevaisuudesta ja piirien välisestä yhteistyöstä.

Piirinjohtajalla on myös erinomainen tukiverkosto ja pesti ei missään nimessä ole yksin puurtamista. Ennen kaikkea piirinjohtajuus on paripesti yhdessä mahtavan varajohtajan Annikan kanssa. Tehtäviä jaetaan yhdessä sopien ja asioita pallotellaan yhdessä. Lisäksi toki omana ryhmänä on piirihallitus. Piirinjohtaja tekee tiivistä yhteistyötä työntekijöiden kanssa, erityisesti hallinnon työntekijän kanssa. Henkilöstö on osaavaa, mukavaa ja auttaa omassa pestissä onnistumisessa. Lisäksi vertaistukea saa muilta piirinjohtajilta sekä ennen kaikkea palvelualue B:n muilta piirinjohtajilta, joiden kesken on vallinnut erinomaisen hyvä yhteishenki.

Meillä piirinjohtajan pesti on sopiva sekoitus konkretiaa ja päivittäistä tekemistä sekä strategisen tason visiointia. Toiminnan keskiössä on piirin toiminnan laadukas toiminta ja sen kehittäminen, mutta pestiin kuuluu vahvasti myös piirien välinen yhteistyö.

Tarjolla on siis erinomaisen mielenkiintoinen pesti. Pestiin löytyy tekijä!