Oletko podcastien suurkuluttaja vai onko kyseinen konsepti sinulle vielä täysin vieras? Etelä-Karjalan Partiolaisilla on nyt oma podcast nimeltään Yörasti.

Yörastin tekijöinä toimivat Tiia Ruokojärvi ja Elina Seppälä, jotka käyvät hyväntuuliseen tyyliin läpi laajan kirjon aiheita aina lippukunnassa tekemisestä piirin toimintaan ja siellä eri pesteissä toimimiseen. Koulutus, kasvatus ja vapaaehtoistyön ihanuus välittyy vilpittömien mielipiteiden sekä positiivisen ilmaisun kautta. Joka maanantai ilmestyy jakso, joiden pituus vaihtelee mutta pääsääntöisesti noin puoli tuntia. Ensimmäisessä jaksossa käydään läpi Tiian ja Elinan kokemuksia, muistoja ja osaamista partion saralla. Reilun puolen tunnin jakson aikana molemmat artikuloivat ihanan selkeästi, vaikka tarinaa riittää. Jaksossa käydään läpi kahden eri partiolaisen henkilöhistoriaa sekä mielipiteitä, mutta punainen lanka säilyy jakson läpi.  

Haastattelimme Tiia Ruokojärveä uunituoreesta podcastista. Itse nimi Yörasti oli pitkän pohdinnan tulos. Podcast haluttiin nimetä sillä periaatteella, että se kuvastaisi molempia tekijöitä ja heidän partiohistoriaansa. ”Muutaman päivän nimien pyörittelyn jälkeen Yörasti vakiintui sillä perusteella, että tykkäämme käydä kisoissa ja yörasteilla nimenomaan pysähdytään aina jonkin asian ääreen tekemään sekä keskustelemaan”, Tiia kertoo nimen synnystä. 

”Muutaman päivän nimien pyörittelyn jälkeen Yörasti vakiintui sillä perusteella, että tykkäämme käydä kisoissa ja yörasteilla nimenomaan pysähdytään aina jonkin asian ääreen tekemään sekä keskustelemaan”, Tiia kertoo nimen synnystä.

Partiopodcastin tekeminen lähti siitä, kun podcasteja paljon kuunteleva Tiia löysi kaksi eri partiopodcastia ja niiden kuuntelemisen jälkeen alkoi herätä kiinnostus oman podcastin tekemisestä. ”Ensimmäisenä tuli mieleen kysyä Elinaa tekemään tätä minun kanssani ja hän oli heti mukana”, Tiia kuvailee alkuidean jälkeisiä toimia. Partio on kuitenkin aiheena sellainen mistä riittää aina juttua ja tällä periaatteella lähdettiin toteuttamaan suunnitelmaa. 

Yörastin tulevilta jaksoilta saamme odottaa ainakin paljon hauskoja partiomuisteloita ja piirin toimintaa valotetaan enemmän. ”Haluamme osaltamme madaltaa kynnystä piirin toimintaa koskien, jotta sitä ei nähtäisi minään mörkönä” Tiia kommentoi. Ensimmäiselle kaudelle, joka kestää tämän kevään, on myös pyydetty vieraita. 

Haluamme osaltamme madaltaa kynnystä piirin toimintaa koskien, jotta sitä ei nähtäisi minään mörkönä

Tiia kuvailee podcastin olevan helppo tapa seurata ajankohtaisia asioita ja niille, jotka eivät tiedä mitä piirin toiminta pitää sisällään, niin podcastin kuunteleminen on helppo tapa lähteä ottamaan siitä selvää.  

Ota haltuun myös Yöradion instagram : Yorastipodcast