Toimintavinkkejä etäpartioon

Koronavirustilanne on edelleen Etelä-Karjalassa haasteellinen, mikä aiheuttaa muutoksia koko kevään partiotoimintaan. Partiotoimintaa voi toteuttaa turvallisesti niin etänä kuin ulkona.

Yhteen hiileen puhaltamista ja hauskaa etäilyä – Iltakipinän poiminnat

UUSI: Sonja Uschanov: Etäpartio-ohjelmaa

Vinkkejä kaikille ikäkausille

Vinkkejä toisilta piireiltä ja lippukunnilta

Vinkkejä piirin tarpoja- ja samoajajaostolta

  • Sammuta valot 28.3. ja vietä ryhmäsi kanssa Earth Houria. WWF:n nettisivuilta löydät tuotetukseen lisää vinkkejä: https://wwf.fi/earthhour/
  • Järjestäkää etäkokous haluamassanne palvelimessa ja askarrelkaa tai leipokaa kokouksen aikana. Johtaja voi jakaa edellisessä kokouksessa jokaiselle ryhmäläisille tarvittavat materiaalit.
  • Järjestäkää etäkokous haluamassanne palvelimessa ja pitäkää jooga tai muu vastaava rentoutus kokouksen aikana.
  • Jäädyttäkää maitopurkissa, ämpärissä tai jugurttipurkissa vettä. Sekoittakaa sekaan vesivärejä, vanhoja kukkia, kiviä, oksia tai muuta maatuvaa. Kootkaa jääpaloista kolon pihalle hieno taideteos!

Vinkit piirin vaeltajajaostolta

Onko koronan tuoma tyhjähkö kalenteri jo ahdistava? Olisiko nyt aikaa tehdä niitä juttuja partiossa, mille ei yleensä ole aikaa? Tutustu vaeltajaohjelmaan (https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/vaeltajat-18-22-v/) ja mieti miten haluaisit toteuttaa omaa vaelluskarttaa. Unelmoi rohkeasti! Älä lannistu, kyllä niitä vielä pääsee tekemään!

Entä milloin nukuit viimeksi ulkona? Ihan vaan huvikseen? Kävit vaelluksella? Lumikenkäilemässä? Ota aikaa nyt myös itselle!

Tai opettele uusi taito. Onko kiehiset aina vähän sinnepäin, nuotio syttyy vain “taikanesteellä”, letut on apinanaivoja, kartta on väärinpäin ja rastit löytyy jos ne kävelee vastaan tai halkojenhakkaamiseen pitää aina pyytää apua? Hio nyt joku taito aivan timanttiseksi ja yllätä muut kesäleirillä!

Entä roikkuuko pj-raportti tai joku muu rästihomma? Voisiko ne tehdä nyt?

Onko joskus tullut vedettyä kokouksia, retkiä, leikkejä “ihan lonkalta”? Varmasti! Mitä jos keräilisit nyt jo ideoita ylös vaikka post-it lapuille ja keräisit oikein suunnitelmapankin itelle? Olisi sitten jatkossakin vähän rennompaa.

Tässä vielä listä, mistä löytyy ohjelmaa vaeltajillekin! Valitse sieltä itelle tai omalle porukalle mieluista tekemistä! https://partio-ohjelma.fi/etapartio/vaeltajat/

Vinkit piirin kansainvälisyysjaostolta

Muistelemispäivää vietetään 22.2. Tutustu päivän materiaaliin täällä: https://partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/muistelemispaiva/ Materiaalia voi toteuttaa myös muuna aikana.

Vinkkeä leireille ja retkille

Lisää muita vinkkejä

Suomen Partiolaiset aloitti vuonna 2019 nelivuotisen #NoMissedSchoolDays – kehitysyhteistyöhankkeen ugandalaisten partiojärjestöjen, Uganda Girl Guide Associationin ja Uganda Scouts Associationin kanssa. #NoMissedSchoolDays -hanke kannustaakin puhumaan kuukautisista enemmän ja ylpeästi. Toimistolta saa lainaksi materiaalipaketin.

Kuntavaalit siirtyvät esityksen mukaan pidettäväksi13.6. Mikäs sen parempaa, enemmän aikaa tehdä Vaalipöllöä ja järjestää omia vaalitapahtumia vaikka etänä.

Parempi lippukunta -blogi

Lippukunnan nettisivujen päivittäminen tai uusien tekeminen

Partioasut ajantasalleErätuli-shopin palvelut: voi tilata etukäteen ja käydä hakemassa ulko-ovelta tai tilaukset lähetetään postitse.

Tutustua Helppo tulla -tunnukseen ja aloittaa kartoittamaan tarpeiden huomiointiin ja avoimeen keskusteluun.

Kestävästi partiossa -tunnukseen tutustuminen ja tunnuksen hakeminen.

Sivua päivitetty 10.3.2021