Nyt juhlitaan Partioviikkoa

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 18.-24.4.2022. Partioviikolla partiolaiset näkyvät tavallista enemmän katukuvassa ja järjestävät erilaisia tapahtumia. Viikolla muun muassa esitellään partiotoimintaa, pidetään partiolaisten omia juhlia sekä kisaillaan partiotaitokisoissa.

Partioviikko näkyy eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Kuopiossa partiolaiset kokoontuvat 24.4. viettämään Partiopäivää, Porissa partiolaiset huivittavat Karhu-patsaan ja Turussa Vincit-ankan sekä järjestävät tiistaina kahvitempauksen Turun keskustassa. Helsingissä ohjelmaa on pitkin viikkoa. Meillä täällä Etelä-Karjalassa viikko huipentuu perinteiseen paraatiin 24.4.

Partioharrastus on säilyttänyt suosionsa

Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partiolaisten määrä on pysynyt samalla vahvalla tasolla korona-ajasta huolimatta. Myös uusien mukaan liittyneiden jäsenten määrä oli viime kaudella hyvä ja laski vain muutaman prosentin normaalista vuodesta. Monissa harrastuksissa nähtyä osallistujakatoa ei partiossa tullut, sillä toiminta jatkui joustavasti poikkeuksellisissakin oloissa. Partion luontainen monipuolisuus, toiminta ulkona sekä partiossa opittu toimeen tarttuminen ja ratkaisukeskeisyys antoivat hyvät valmiudet toimintaan myös poikkeusaikana.

Partiolainen – osallistu somehaasteeseen!

Helppo tapa näyttää partiolaisuutta muille on osallistua Partioviikon yhteiseen sometempaukseen, jolla haluamme esitellä partiolaisten monet puolet. Tietävätkö opiskelu- tai työkaverisi mitä teet partiossa? Entä mitä teet silloin kun et ole partiossa?

  • Jaa Partioviikolla somessa kuvapari partiominästä ja jostakin toisesta puolestasi
  • Käytä hastageja #partioscout ja #partioviikko
  • Voit myös halutessasi tägätä @partioscout ja @etelakarjalanpartiolaiset, niin jaamme kuvia partion kanavissa.

Näytetään yhdessä, miten moneksi meistä partiolaisista on!