Kurpitsasoppa

eli ainutkertainen ja ihan tavallinen retki

Ruokolahden Erätoverit retkeilivät Retsolassa pyhäinpäivän viikonloppuna. Retkelle oli ilmoittautunut 54 partiolaista ja perheenjäsentä.

Reippaimmat ja kokeneimmat retkeläiset saapuivat Retsolaan perjantaina illan tummenemisen jälkeen. Pimeässä pystytettiin teltta kentälle, paistoimme kodassa nuotioleipiä ja täytimme leipämme erilaisilla täytteillä. Hyviä leipiä niistä tuli. Iltatoimien jälkeen vetäydyimme nukkumaan telttaan ja Retsolan makuusaliin.

Hyvin nukutun yön jälkeen söimme aamupalaa ja aloitimme päivän puuhat. Sudenpennut ja perhepartiolaiset saapuivat klo 10, jolloin nostimme lipun salkoon ja leikimme pari leikkiä. Uudet tulijat taisivat leikkiä enemmänkin ja seikkailijat sekä tarpojat keittivät nuotiopadassa ison annoksen outoa kalakeittoa. Keitossa ei ollut perunoita, mutta siinä oli mm. makaronia, tomaattimurskaa ja kaurakermaa. Tämä kalakeitto oli maukasta, nam.

Lounaan jälkeen seikkailijat ja tarpojat lajittelivat ruuanlaitossa ja keittiöllä syntyneet jätteet, veivät biojätteet kompostoriin ja huolsivat kompostoria lisäämällä sinne reilusti kuoriketta. Edellisiltä Retsolan kävijöiltä oli kuorikkeen käyttö unohtunut ja hajut olivat sen mukaiset. Nyt kaikille oli selvää, että kuoriketta tulee käyttää reilusti. Välipalapiirakoiden päällä käveli oliivihämähäkkejä ja vaahtokarkit olivat muuttuneet kurpitsoiksi. Tämä ei yhtään hämmästyttänyt retkeilijöitä. Lipun laskun jälkeen olikin nuorimpien sudenpentujen ja perhepartiolaisten kotiinlähdön aika.

Loput retkeilijät koristelivat ison luokan juhlakuntoon ja saunoivat. Osa rohkeasti kävi myös uimassa. Saunomisen jälkeen retkeilijät katosivat. Tilalle ilmestyivät ainakin leppäkerttu, pakkopaitatyyppi, vauva, vampyyri, velho ja poliisi eli naamiaisasuiset retkeläiset! Iltapalaksi syötiin muumionakkeja, kurpitsamandariinejä, hämähäkinseittimokkapaloja. Ainoa oikea ruokalaulu oli tietysti Marmeladinakki. Sopivasti sokeria syöneet retkeläiset eivät meinanneet malttaa käydä nukkumaan, onneksi iltasatu rauhoitti porukkaa.

Sunnuntaipäivänä olikin jo aika järjestellä Retsola siistiin kuntoon, pakata omat tavarat kotia lähtöä varten ja valmistaa vegeton nuudelimuhennos. Retken lopuksi ehdittiin vielä pelata myös bingoa. Hyvällä mielellä retkeilijät lähtivät kotiin uuden ansaitun retkikokki- tai luonnontuntijamerkin kanssa.

Kiitos ja näkemiin! Retsolassa taas tavataan seuraavalla retkellä!

Kirjoittaja Nina ”Nihvi” Miikki

Kurpitsasoppa lasten silmin

Ruokolahden Erätovereiden Kurpitsasoppa’18 retkelle osallistuivat lauantaipäivän ajaksi myös tänä syksynä aloittaneet sudenpennut sekä perhepartiolaiset. Tämän jutun ovat kirjoittaneet Ulvovat sudet –laumasta Akseli Helle, 7v., sekä Leijonanpennut –ryhmästä Olivia Helle, 4v.

Ennen retkeä pakkasimme itse reput. Sinne tuli lamppu, varavatteet ja hanskat muovi pussissa, huivit, ruokailuvälinepussi.

Aamulla puimme lämpimästi ja lähdimme retsollaan. Siellä ensin leikittiin ulkona. Sitten syötiin ulkona kalakeittoa, se oli tehty nuotiolla. Sitten tiskattiin. Sen jälkeen teimme luontovihkot. Niihin tuli eläinten ja kasvien kuvia. Sitten mentiin välipalalle. Söimme välipalaksi piirakkaa ja hedelmiä ja vaahtokarkkia. Sitten tehtiin luontobingo luontovihkoon. Sitten laskimme lipun, sitten saimme merkit ja lähdimme kotiin. Ja oli kivaa retkellä. Kotona purimme reput itse.