Wallisirkkujen ja Walliveljien yhteistä pikkujouluretkeä oltiin jo suunniteltu ja sinne osallistuttu. Etelä-Karjalan koronatilanteen huononemisen ja koronarajoitusten takia se jouduttiin valitettavasti perumaan. Retkelle osallistujille haluttiin tarjota kuitenkin tapahtuma, joka olisi kuitenkin turvallista toteuttaa. Viikossa kehittyi omatoiminen tonttupolku.

Polkua pääsi kiertämää perjantaina ja lauantaina Lappeenrannan kirkon valleilla. Kuksassa pystyi ilmoittautumaan tapahtumaan ja varaamaan ajan. Mukaan tarvitsi vain lampun ja älypuhelimen.

Ilta oli jo hämärtynyt valleilla, mutta onneksi tuore lumi valaisi maisemaa. Polku koostui QR-koodeista, joista paljastui erilaisia tehtäviä. Lähdimme myrskylyhdyn valossa kulkemaan kohti ensimmäistä koodia, jonka takaa paljastui joulupukin videotervehdys. Kävelimme rastilta toiselle ja koodeista paljastui aina erilaisia tehtäviä. Pääsimme muun muassa etsimään tonttuja ja pohtimaan talvisia kysymyksiä liittyen ensiapuun. Lopussa saimme vielä tonttupussit matkaan.

Tämä oli ihan uudenlainen tapahtuma, joten aluksi jännitti innostuuko tästä kukaan, mutta lopulta tonttupolulla kävijöitä oli yhteensä yli 70. Polku oli myös turvallista järjestää, sen ollessa omatoiminen ja ulkotapahtuma.

Tämä oli meillekin hyvä esimerkki, kuinka retki pystyttiin kuitenkin toteuttamaan vain hieman eri tavalla kuin ennen. Tonttupolku oli lopulta oikein onnistunut tapahtuma.