Walliveljien jäsenmäärä ja eri ikäkausia edustavien ryhmien määrä on jatkanut mukavaa kasvuaan. Yhteensä seitsemän aktiivisesti toimivaa ryhmää sekä motivoitunut johtajisto yhteensä yli 50 hengen vahvuudella ovat mahdollistaneet myös korona-vuonna 2020 aktiviteettien täyttämän partiokokemuksen kaikille.

Retket ja leirit saatiin toteutettua hyvin rajoitusten keskellä. Retkivuorokausia oli vuoden lopussa koossa lähes 200 kappaletta, joista noin 90 peräisin LW&LWS yhteiseltä kesäleiriltä. Kyseisellä ”Pandan jäljillä” kesäleirillä etsimme täysin ulkona järjestetyllä (ja välillä hieman sateisellakin) kesäleirillä. Sateinen sää, yhdistettynä poikkeusolojen vaatimiin erityisjärjestelyihin, tarjosivat hyviä mahdollisuuksia kehittää uusia toimivia ja luovia kesäleirin ruokahuoltoratkaisuja. Iltanuotioilla Pönniälän sää kuitenkin onneksi aina näytti parhaat puolensa. Saimme nauttia taustayhteisömme Lappeenrannan Seurakunnan vetovoimaisen sepon, Jukka Hirven aina niin mukaansa tempaavista tarinoista – räjähtävien efektien saattelemana, totta kai!

Walliveljien viikko- ja retkitoiminta on kehittynyt erittäin hyvässä yhteistyössä yhdessä sisarlippukunta Lappeenrannan Wallisirkkujen kanssa. Useissa ryhmissä on jäseniä ja johtajia molemmista lippukunnista ja monet suuremat retket ja leirit toteutetaan yhdessä. Syksyllä toiminnan aloittaneiden uusien sekä uusiin ikäkausiin siirtyneiden vanhojen ryhmien oli normaaliakin ulkoilmavoittoisempaa. Ruokaa kokkailtiin milloin missäkin; välillä Lappeenrannan kirkon pihalla ja välillä maastossa.

Kuuttijoukkueen Seikkailijalupauksen lupauksenantoretkellä askarreltiin Yatzy -noppia polttomerkkaustyyliin. Seppo Jukka Hirvi oli jälleen mukana retkellä pohtimassa Seikkailijan ihanteita ja ennen kaikkea sitä uusinta eli luotettavana olemista.

Lappeenrannan Seurakunnan partiotyöntekijän eli sepon rooli Walliveljien johtajien toiminannan mahdollistajana onkin ollut korvaamaton. Lippukunnan johtajat nuoresta vanhaan tietävät ja tuntevat Hirven Jukan avut ja vahvuudet. Kun retken suunnittelu ahdistaa ja hyvää miestä tarvitaan pitämään kädestä, pelastamaan iltaohjelma tai toteuttamaan tajunnan räjäyttävä loppuleikki; silloin Jukka taatusti kuulee kutsun ja lähes poikkeuksetta siihen myös vastaa. Vuosi 2020 päättyi muutoksiin myös lippukunnan johdossa. Vuodesta 2017 lippukuntaa erittäin ansiokkaasti johtanut Mauri Huttunen otti vastaan taloudenhoitajan vaativan pestin, jonka piirihallitukseen vastaavan tehtävään siirtynyt Sami Parta luovutti. Walliveljien lippukunnanjohtajana vuoden 2021 alusta aloittaa Mikko Koljander. Walliveljet kiittää sekä Mauria, että Samia mahtavasta panoksesta lippukunnan hyväksi!