Pikkuhiljaa on aika sanoa hyvästit Heimoviestille. Toki vain omalta osaltani, kun pestini päättyy joulukuussa. Heimoviesti on kokenut aikanani ison mylläyksen. Aloitin uudistamalla lehteä ronskilla kädellä, koska se oli ollut retuperällä muutaman vuoden ja halusin tehdä siitä sellaisen painoksen, jota itse lukisin mieluusti. Koin onnistuneeni tässä ja kun palaute oli vielä positiivista tekemieni muutoksien jälkeen, uskoni Heimoviestin tulevaan oli vankka. Kunnes.
Kunnes koitti se päivä, että jouduimme tekemään päätöksen painetun Heimoviestin lakkauttamisesta ja siirtämisestä kokonaan internetsiin. Olen aina ollut hyvin muutosmielinen ihminen, sillä olen joskus kuullut sanonnan, että muutoksen pelko on heikkoutta ihmisen luonteessa. Näin ollen oli aika taas aloittaa remontti isosti. Helppoa se ei ollut eikä vastarinnalta vältytty, mutta nyt melkein vuoden seuranneena Heimoviestin verkkomedia pyörii mielestäni hyvin. Jätän verkkomedian nostamisen uudelle tasolle seuraajalleni, jota tällä kirjoituksella kosiskelen. 

Rehellisesti sanottuna painetun lehden jäätyä pois, päätoimittajan pesti helpottui huomattavasti. Nykyään kun kaiken pystyy hoitamaan puhelimen ja tietokoneen avulla ilman isompia takarajoja, jollei niitä itse itselleen ole asettanut. Verkkomedian päätoimittajana oleminen on mielestäni pesti, jossa pääsee sekä vaikuttamaan mutta jossa stressi ei kasaudu harteille yhtä rivakasti kuin painetun lehden aikana. Vaikka olen ihan milleniaali ja rakastan lukea fyysisiä lehtiä, niin lehden tekeminen on asia erikseen. Aika aikaansa kutakin, joten on minun aikani sanoa heippa ja antaa uuden sukupolven mennä rohkeasti muutosta päin!

Heimoviestin päätoimittaja Sohvi 

Heimoviestin päätoimittajan tehtävät

  • Juttujen kirjoitus
  • Juttujen lukeminen, editointi ja puhtaaksikirjoitus
  • Toimituskunnan sisäinen organisointi ja delegointi
  • Viestintäryhmän kokouksiin ja toimintaan osallistuminen