Koulujen alku ja lomalta paluu ovat usein jänniä hetkiä. Vaikka toisaalta palataan arkeen, toisaalta ollaan uuden kynnyksellä. Moni saattaa pohtia, mitä kaikkea uusi lukuvuosi tuo tullessaan tai millaisia asioita työpöydälle ilmestyy. Samalla tavalla partiossa ollaan uuden partiokauden kynnyksellä monen uuden ja jännän asian äärellä. Kenties aloitat uuden ryhmän kanssa tai uuden ikäkauden parissa tänä syksynä? Ehkä aloitat kokonaan uudessa pestissä tai lippukunnassa? Tai ihan vain yksinkertaisesti – mitä kaikkea kivaa kololla tehdään tänä syksynä

Tähän partiosyksyyn tuo monelle meistä oman lisämausteensa tavallisesta tapahtumakalenterista poikkeavat tapahtumat.  

Vaikka tänään sää on vielä lämmin, alkaa ajatukset vähitellen hiipiä kohti helmikuuta, sillä piirin talvileiri Hepiksen Seikkailu on jo melkein nurkan takana. Vähintään valmistautuminen leirille starttaa jo ihan tuota pikaa ilmoittautumisten muodossa. Pari vuotta sitten koronan jalkoihin peruuntuneen piirileiri Saagan johdosta tuleva talvileiri on ensimmäinen piirileiri monelle seikkailijalle ja ehkä tarpojallekin. Hiihtolomalla vietettävä Hepiksen Seikkailu tarjoaa aivan varmasti mainioita kokemuksia ja uusia seikkailuja meille kaikille, joten laitathan päivät 24.-27.2.2024 jo heti kalenteriisi! Ilmoittautumaan pääset lokakuussa, eli malta vielä hetki.

Toinen isompi juttu tulevalla kaudella on Joutsenossa toukokuussa järjestettävät Jälki-SM-kilpailut. Kilpailut keräävät Joutsenoon toivottavasti laajan joukon 12-15 vuotiaita osallistujia ympäri Suomen. Tämän meidän mittakaavassa ison tapahtuman suunnittelussa on jo nyt ilahduttavan laaja joukko piirin partiolaisia, mutta tekijöitä tullaan tarvitsemaan vielä moneen asiaan. Merkitse siis kalenteriisi 18.5. ja tule mukaan tekemään ja kokemaan SM-kisahumua!

Monelle meistä vähän vanhemmista partiolaisista saattaa jännitystä syksyyn tuoda myös syyskokouksen hallitusvaalit. Tavanomaisten kolmen erovuoroisen hallituksen jäsenen sekä varajohtajan lisäksi kokouksella on valittavanaan myös piirinjohtaja. Viime syksynä kokouksella oli tiedossaan, että olen käytettävissä ainoastaan vuodelle 2023. Neljän upean vuoden jälkeen toivon syvästi, että omaani sekä muihin avoinna oleviin pesteihin löytyy innokkaat tekijät – ihan meidän kaikkien hyväksi. Niinpä haastan sinut sekä ihan jokaisen piirin samoajan, vaeltajan ja aikuisen pohtimaan, kuka omissa partioympyröissä voisi olla hyvä, kiinnostunut tai rohkaistavissa asettumaan ehdolle. Tai oletko se ehkä sinä itse? Kun osallistumme jokainen näiden ihmisten etsimiseen, olen varma, että syyskokouksen jälkeen voimme olla iloisia uudesta hallituksesta ja suunnata luottavaisin mielin kohti tulevaa. Lisäksi haastan teidät kaikki sankoin joukoin paikalle kokoukseen sunnuntaina 19.11. Nähdään Joutsenossa!

Merkitse siis kalenteriisi:

  • Piirin syyskokous 19.11. 
  • Piirin talvileiri Hepiksen Seikkailu 24.-27.2.2024 
  • Piirin järjestämät Kevät-SM-kilpailut Jälki 18.5.2024 

Mukavaa, jännittävää ja uusia tuulia tuovaa partiokauden alkua teille kaikille! 

Partiovasemmalla

Heini Jokinen, piirinjohtaja