Syksyisen kirpeänä sunnuntaiaamuna Ruokolahden Vaittilan entisen koulun pihaan kerääntyi 33 sudenpentua ja 11 johtajaa Pandapäivän merkeissä. Mukana oli Ruokolahden Erätovereita, Saimaan Sissejä ja Tarmontyttöjä.

Päivän teemana oli tutkia suomalaista luontoa erilaisista näkökulmista ja siinä onnistuttiin mainiosti! Päivä oli erittäin onnistunut, lapset että johtajat poistuivat paikalta hymyillen. Oli kiva tehdä yhteistyötä ja hauskaa, että lapset pääsivät tutustumaan muihinkin partiolaisiin kuin siihen omaan ryhmään.

Sudenpentujen Pandamerkistä oli päivän ohjelmaan poimittu seuraavia:

Aamupäivällä tutkittiin metsän kerroksia sekä pohdittiin ketä asuu missäkin kerroksessa.

Toisella rastilla keskusteltiin uhanalaisista lajeista ja tehtiin haapaperhosia. Nopeimmat kerkesivät tehdä myös hieman eksoottisimpiakin perhosia.

Lounaan jälkeen lähdettiin vieraslajitalkoisiin. Ja tämän jos minkä sudenpennut ottivat tosissaan! Tsiuh-viuh kun lupiinit ja jättipalsamit lensivät pussiin. Samalla kerättiin myös roskia ja valitettavasti niitäkin löytyi. Samalla tunnistettiin erilaisia puita ja kasveja ja muisteltiin, että mitä niistä löytyy kotipihasta tai koulumatkan varrelta.

Seuraavaksi teimme ryhmittäin julisteita Ruokolahtimarkkinoille. Julisteissa sudenpennut kertovat kuinka meidän ihmisten pitäisi luontoa kohdella. Näistä tuli hienoja!

Muovit

Roskat
Saa tehdä

 

Vielä ennen lipunlaskua pohdittiin luonnon kiertokulkua kivi-paperi-sakset tyyppisen leikin avulla.

Nämä päiväretket on kyllä hieno tapa tehdä partiota ja sudenpennuille tässäkin riitti jännitystä. Todettiin myös johtajien kanssa, että oli huippua yhdistää voimia. Varmasti jotain muutakin yhteistä keksitään.