Partion kuvausohjeet

Käytätkö pestissäsi valokuvia? Partion kuvausohjeet ovat myös sinulle!

SP:n kuvausryhmä on koonnut kuvausohjeet, joissa on tietoa sekä kaikille valokuvaajille, videokuvaajille että myös kuvia pestissää käyttäville. Ohjeissa on konkreettiset vinkit kuvaukseen, kuvattaviin aiheisiin ja kuvien nimeämiseen, kuvapankin organisointiin ja kuvien käyttämiseen. Kuvauslupa kysytään nyt automaattisesti Kuksassa.

6 vinkkiä:

  1. Kun käytät kuvaa, mainitse aina kuvaajan nimi. Meillä on käyttöoikeus partiokuviin ja kuvaajalla on oikeus tulla ilmoitetuksi kuvaa käytettäessä.
  2. Nimeä kuvat järkevästi. Jos kuvan nimessä on mm. tapahtuman ja valokuvaajan nimi, on helpompi myöhemmin jäljittää kuvia samasta tilanteesta ja kuvaajan nimi on helposti löydettävissä. Hyvä tapa nimetä kuvat:  vvvvkkpp_Tapahtuma_MahdollinenTarkennus_KuvaajanNimi_000.
  3. Mieti, mitkä kuvat kannattaa säilyttää.
  4. Kuvausluvat kuntoon. Kuvauslupa on lisätty Kuksaan automaattiseksi ominaisuudeksi. Kuvauslupaa kysytään automaattisesti kaikissa tapahtumailmoittautumisissa sekä uusilta jäsenille liittymisvaiheessa.
  5. Älä julkaise ihan mitä tahansa. Jos arkistojen kätköistä löytyy kuva vuosien takaa ilman mitään tietoja (kenen ottama, missä otettu) on varmempi napata kuvapankista tuoreempi otos käyttöön.

Kuvausohjeet materiaalipankista partio.fi/kuvaohje.