Piirihallitus täydentyi ylimääräisessä kokouksessa

Etelä-Karjalan Partiolaisten ylimääräinen kokous järjestettiin 20.11. Joutsenossa. Kokouksen esityslistalla oli piirihallituksen täydentäminen syyskokouksessa valitsematta jääneiden piirinjohtajan sekä viestinnästä vastaavan hallituksen jäsenen osalta.

Kokouksessa paikalla oli yhteensä 13 henkilöä, joista kymmenen oli äänioikeudellisia partionjohtajia. Lisäksi edustettuna oli kaksi lippukuntaa yhteensä neljällä lippukuntaäänellä. Sekä piirinjohtajaksi että viestinnästä vastaavaksi hallituksen jäseneksi oli lopulta yksi ehdokas. Kokous valitsi siten piirinjohtajaksi nykyisen piirinjohtaja Heini Jokisen (KoVa), joka ilmoitti kuitenkin olevansa käytössä vain tulevalle vuodelle ja hakevansa eroa pestistä seuraavassa syyskokouksessa. Viestinnästä vastaavaksi hallituksen jäseneksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin uutena hallituksen jäsenenä Senja Paakkinen (KoVa).

Kulunut syksy on ollut poikkeuksellinen, sillä uusia piirinjohtajaehdokkaita ei löytynyt jäsenistöstä laajoista tiedusteluista ja valinnan toisen kokouksen venymisestä huolimatta. Piirin toiminnan kannalta on äärimmäisen tärkeää, että pesteihin löytyy motivoituneita tekijöitä ja ettei kenenkään tarvitse jatkaa pestissään omaa kiinnostusta pidempään. Kuitenkaan ei ole tarkoituksenmukaista, että kukaan ottaa pestin hoitaakseen pelkästä velvollisuudentunnosta. Piirihallituspesteihin, kuten myös muihin piiripesteihin, löytyy varmasti paljon osaavia tekijöitä lippukunnista, eikä piiripestissä toimiminen ole pois lippukuntatoiminnasta. Seuraavana syksynä piirihallituksessa on auki piirinjohtajan lisäksi piirin varajohtajan sekä vapaaehtoistuesta, taloudesta ja kasvatuksen taitotoiminnasta vastaavan hallituksen jäsenen paikat. Tuolloin on tärkeää, että hallituksen valinta menee tätä vuotta sujuvammin.

Ongelmana tänä syksynä on ollut myös piirin kokousten osallistujamäärät: piirissä on vajaa 300 äänioikeutettua partionjohtajaa sekä noin 20 toimivaa lippukuntaa, mutta syyskokouksessa paikalla oli vain yhdeksän lippukuntaa sekä 19 partionjohtajaa, eli noin 7 % piirin partionjohtajista. Ylimääräisen kokouksen osalta tilanne oli vielä heikompi, paikalla oli vain 10 partionjohtajaa, eli vain noin 4 % partionjohtajista, sekä kaksi edustettua lippukuntaa vaikuttamassa piirinjohtajan valintaan. Lippukunnat sekä partionjohtajat muodostavat kuitenkin piirin toimintaympäristön

Etelä-Karjalan Partiolaisten piirihallitus vuonna 2023:

  • Piirinjohtaja Heini Jokinen (KoVa)
  • Piirin varajohtaja Annika Ampuja (LSS)
  • Kasvatuksen ikäkausitoiminta Sanna Liikka (LSS)
  • Kasvatuksen taitotoiminta Otto Turunen (JNV)
  • Lippukuntatuki Laura Tiainen (TT)
  • Talous Sami Parta (LW)
  • Vapaaehtoistuki Meri Ilmaniemi (EPS)
  • Viestintä Senja Paakkinen (KoVa)