Johtajatulille on joka kerta mennyt yhä enemmän ja enemmän porukkaa kehittämään omaa johtajuuttaan. Heimoviesti haastatteli oman piirimme tekijää Heini Jokista (Korven Vaeltajat), joka lähti avoimin mielin kokeilemaan uutta ja haastavaa pestiä valtakunnallisesti tunnettuun tapahtumaan.

Heini Jokinen odottaa innolla Johtajatulia.

Kerro Heini, minkälaiseen hommaan lähdit mukaan: mikä on siis pestisi ja mitä siihen kuuluu?

– Toimin ensi syksyn Johtajatulien toisena osallistuja- ja kokemusjohtajana yhdessä Lasse Roihan kanssa. Meidän vastuulle kuuluu mahdollisimman kivan ja sujuvan tapahtuman luominen muun muassa ilmoittautumisten ja tapahtumatoimiston, kahviloiden, tapahtumatuotteiden ja leirialueen kaavoituksen sekä näyttävyyden kautta. Lisäksi meitä kiinnostaa se, mitä osallistujat tapahtumasta ajattelevat, eli palautteen kerääminen ja sen analysoiminen kuuluu kokemuksen alle. Emme toki voi itse tehdä tätä kaikkea, vaan kootaan oma tiimi tähän. 

Mikä innosti hakemaan tämän kaltaiseen pestiin?  

– Takana on erilaisia hallinnon pestejä käytännössä yhtäjaksoisesti 2014 vuodesta saakka. Vaikka olen tykännyt kovin esim. piirinjohtajan hommasta, halusin vaihteeksi päästä tekemään jotain konkreettisempaa eli tapahtumaa. Johtajatulet on tarjonnut minulle itselle joka kerta ihan mahtavia kokemuksia ja tuntui mielenkiintoiselta mahdollisuudelta olla mukana luomassa seuraavia Tulia. Lisäksi tunsin tapahtumajohtajat Saijan ja Peten entuudestaan, joten Peten kysellessä mukaan oli helppo innostua. 

Kuinka valmistaudut tulevaan pestiin? Mitä odotat eniten tältä pestiltä?  

– Toistaiseksi valmistautumiselle ei ole ollut kovin paljoa aikaa. Hakuaika pesteihin oli melko lyhyt ja pestin tekeminen alkoi hyvin nopeasti heti valinnan jälkeen. Kävimme pestiparini Lassen kanssa keskustelua siitä, millaisia ajatuksia meillä molemmilla on tapahtuman kehittämisestä ja toteuttamisesta. Lisäksi luin tarkkaan edellisten Johtajatulien loppuraportteja saadakseni sieltä parhaat vinkit.  

Odotan ideointia ja ideoilla yhteistä pallottelua, staabin yhteistä työskentelyä ja sitä, että näen vähitellen asioiden konkretisoituvan ympärilläni huipentuen lopulta upeaksi Johtajatuli-viikonlopuksi. Tulen ihan varmasti oppimaan valtavasti uutta ja tutustumaan lukemattoman moniin uusiin ihmisiin.  

Johtajatulet on tarjonnut minulle itselle joka kerta ihan mahtavia kokemuksia ja tuntui mielenkiintoiselta mahdollisuudelta olla mukana luomassa seuraavia Tulia.

Heini Jokinen

Anna pieni maistiainen siitä, mitä on luvassa seuraavilla Johtajatulilla.  

– Seuraavat Johtajatulet toteuttavat jo tutuksi tullutta Tulien laadukasta konseptia, mutta toivottavasti entistä sujuvampana ja helpommin lähestyttävänä. Luvassa on siis tuttuun tapaan huikeita puhujia, innostavia työpajoja ja elämysohjelmaa unohtamatta rentoa hengailua kavereiden kanssa. Tapahtumaa tehdään entistä vastuullisemmin ja aina pyritään muutenkin pikkuisen parempaan, kuin edellisellä kerralla. 

Minkä neuvon antaisit sille, joka on vähän kahden vaiheilla, että uskaltaako itse lähteä hakemaan ja tekemään valtakunnallista pestiä?  

– Tämä on minullekin ensimmäinen isompi pesti partioprojektien parissa ja myönnän suoraan, että pesti paitsi innostaa myös jännittää melkoisesti. Pitää kuitenkin muistaa, ettei tekeminen valtakunnallisissa pesteissä ole partiota kummempaa: samoja juttuja, vain vähän eri mittakaavassa. Niissäkin pestaaja tukee ja neuvoja saa. Myös muut tekevät pestejään vapaaehtoisina ja oppivat jokaisesta pestistä tekemällä. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan, sillä mukavuusalueelta ja omista piireistä ulos astuessaan oppii uutta ja tutustuu uusiin ihmisiin. Ja muista: rohkeutta ei ole se, ettei jännitä, vaan se, että tekee jännityksestä huolimatta.  

Loppuun vielä vapaa sana: mitä haluat kertoa lukijalle? 

– Rohkeasti vain kokeilemaan uutta pestiä tai osallistumaan uuteen tapahtumaan, jos se kiinnostaa. Tee partiossa niitä omannäköisiä juttuja! Esimerkiksi Johtajatulille on vielä haussa erilaisia päällikkö-, mestari- ja tekijätason pestejä talven ja kevään aikana. Ja nähdäänhän mahdollisimman monen kanssa Evolla Johtajatulilla 25.-27.8.2023! Haastan just siut mukaan! 

  • Johtajatulet on viikonlopun mittainen koulutustapahtuma, joka on suunnattu yli 18-vuotiaille partiolaisille. Tapahtuman tarkoituksena on oppia uutta johtamisesta.
  • Johtajatulet järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2021 Johtajatulille kerääntyi noin 3000 partiolaista, ja esimerkiksi vuoden 2017 Johtajatulet palkittiin vuoden johtamistekona.
  • Tänä vuonna Johtajatulet järjestetään Evolla 25.-27.8.2023. Vuoden 2023 Johtajatulien teemoina on luovuus, uudistuminen sekä turvallinen tulevaisuus.