Tässä juttusarjassa nostamme vuonna 2022 esiin erilaisia näkökulmia partiotaitokilpailuista.

Ylitä itsesi partiotaitokilpailuissa 

Uuden vuoden alettua on aika kääntää katse kohti tulevia partiotapahtumia. Koulutusten ja retkien lisäksi partiotaitokilpailut ovat erinomainen vaihtoehto, mutta kaikille ne eivät ole tuttuja. Mitä partiotaitokilpailuissa siis oikein tehdäänkään?

Partiotaitokilpailuissa kilpaillaan oman vartion kanssa suunnistamalla läpi reitti, jonka varrella olevilla rasteilla tehdään erilaisia partiotaitoja ja vartion yhteistyökykyä mittaavia tehtäviä. Partiotaitokilpailut ovat osa kaikkien ikäkausien partio-ohjelmaa ja ne tukevat partion kasvatustavoitteita.  

Tässä viisi hyvää syytä lähteä kisaamaan nyt keväällä. 

  1. Itsensä haastaminen

Partiotaitokilpailuissa pääset testaamaan selviytymistaitojasi ja kestävyyttäsi sekä samalla nauttimaan luonnosta erilaisissa maisemissa ja olosuhteissa – kävellen, hiihtäen tai pyöräillen. Yön yli kestävissä kilpailuissa vanhemmat partiolaiset pääsevät myös majoittautumaan luonnossa.

Kuva: Etelä-Karjalan Partiolaiset / Aino Välikauppi

2. Taitojen testaaminen

Partiotaitokilpailut ovat mitä parhain tapa päästä testaamaan kokouksissa harjoiteltuja taitoja. Miten tosipaikan tullen luonnistuvat esimerkiksi solmut, paarien rakentaminen tai rinkkalautalla joen ylittäminen? 

3. Unohtumattomat kokemukset

Vanhojen taitojen testaamisen lisäksi pääset oppimaan uusia erä- ja partiotaitoja, sekä luot unohtumattomia muistoja vartiosi kanssa. Partiotaitokilpailut antavat kokemuksia, joita et saa muualta. 

Kuva: Etelä-Karjalan Partiolaiset / Aino Välikauppi

4. Ongelmanratkaisua ja luovuutta

Kilpailuissa ei yleensä pärjää pelkästään käytännön taidoilla ja nopeudella, vaan voittajavartiolta vaaditaan lisäksi hyviä yhteistyötaitoja, reipasta asennetta, luovuutta sekä ongelmanratkaisukykyä. Tule kehittämään näitä kilpailuihin! 

5. Partiokaverit

Ennen kaikkea partiotaitokilpailut ovat mahtava tapa viettää aikaa oman vartion kanssa, kohottaa yhteishenkeä ja saada uusia kokemuksia. Lisäksi pääset tutustumaan toisiin kilpailijoihin ja saat uusia partiokavereita!