Kisa-aamu valkeni pilvisenä pikku pakkasen kera. Taivaalta tippui kevyesti lunta, mutta se ei estänyt kahdeksaa eri vartiota suuntaamasta Jänhiälän vanhalle koululle Korvenkylän ja Joutsenon metsäiseen välimaastoon. Korven Vaeltajat toimivat kisojen järjestäjinä ja kisojen johtajana toimiva Mika Laari vastaili Heimoviestille kisojen järjestämisestä. 

Kisoista lähdettiin alunperinkin tekemään sellaiset kisat, joissa nuoret johtajat saisivat toteuttaa itseään.

Mika Laari

”Fiilikset ovat hyvät. Eilen ei mennyt yömyöhään viimeisten järjestelyjen kanssa ja kisat saatiin startattua aikataulussa”, Laari kommentoi heti kärkeen. Kisojen teemana oli kananmunat ja Kuorttisen luomukanala oli antanut lahjoituksena kananmunia kisoja varten. Idea käyttää kananmunia kantavana teemana lähti KoValaisten nuorilta johtajilta. ”Kisoista lähdettiin alunperinkin tekemään sellaiset kisat, joissa nuoret johtajat saisivat toteuttaa itseään”, Laari perusteli.  

Reitiksi valikoitui suhteellisen helppo, noin seitsemän kilometrin pituinen matka, jota oltiin vielä viime metreillä lyhennetty pari kilometriä. Koko matka suoriuduttiin suksilla tienvierustoja pitkin, vaikka parissa kohdissa piti poiketa syvemmälle hankeen.  

Viime vuosina piirissämme on käynyt pieni kisakato, kun useammat kisat on jouduttu perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. ”Meillä oli pelko, että järjestyykö kisat, mutta teimme kohdennettua markkinointia erityisesti keltaista sarjaa varten, jotta saatiin kisat järjestettyä”, Laari kertoi. Järjestävää porukkaa olikin löytynyt hyvin paikalle. Rastipäälliköitä oli 14 kappaletta ja rastimiehiksi oltiin saatu nuorempia partiolaisia mukaan. Yhteensä kisojen parissa hääräsi noin 50 henkilöä.  

”Toivottavasti kaikki rastit sujuvat hyvin, sillä niihin on aika hyvin panostettu eikä tietysti mitään ole tehty viime tingassa”, Laari kertoi lopuksi pilke silmäkulmassa. ”Toivon, että kaikilla on hauskaa, sillä reitti ja rastit koitettiin tehdä nimenomaan sillä ajatuksella, että ne ketkä ovat tänään ensimmäistä kertaa kisaamassa, niin olisivat ensi vuonnakin mukana”, Laari jatkoi.

Lähtörastilla päästiin solmimisen makuun makrameetyön kanssa.

Vartio nro 101, Lauritsalan Sinisiskoista, johon kuului Enni Kuivalainen, Malla Löppönen, Helmi Penttilä, Mila Puroharju ja Iina Penttilä, kertoivat olevansa ensimmäistä kertaa mukana talvikisoissa. ”Fiilikset on hyvät ja odotamme innolla mitä tapahtuu”, kommentoitiin yhdestä suusta lähtötehtävän teon ohella. ”Olemme kisavastaavia omassa lippukunnassamme, joten meidän vastuulla on käydä vuoden aikana kaikissa mahdollisissa kisoissa. ”Olemme tällä samalla vartiolla olleet jo muissakin kisoissa, vaikka yksi joutuikin jäämään kotiin sairastumisen takia. Kisat ovat mielestämme kivoja, koska siellä pääsee kokeilemaan uusia asioita oman tutun porukan kanssa”, vartio kertoi.

Vartio nro 303 oli yhdistelmävartio useasta lippukunnasta. Lappeenrannan Walliveljistä oli mukana Onni ja Niilo Koljander, Tarmontytöistä Veera-Peppiina Varis sekä Saimaan Sisseistä Remu-Viljami Varis ja Onni Tiimonen. Osalle vartiosta talvikisat olivat jo tuttua touhua, mutta pari vartiosta oli mukana ensimmäistä kertaa. ”Fiilikset on ihan hyvät”, kommentoi toinen ensikertalaisista. ”Odotamme innolla mitä päivä tuo tullessaan. Toivottavasti suksi luistaa eivätkä sormet jäädy”, Onni Koljander kertoi. Yhdistelmävartio lähti mukaan kisoihin Veera-Peppiina Variksen ehdotuksesta: ”Ihan rennon letkeästi lähdettiin kokeilemaan ja saamaan uusia kokemuksia.” Lippukuntarajojen yli on mahdollista kasata kisavartio ja lähteä kisailemaan, jos omat kaverit ovat toisessa lippukunnassa ja palo kisoihin on suuri.

Ensimmäinen vartio ilmoittautui lähdöstä pois suuntanaan seuraavat koitokset.

Syväjäässä ’23 talvi pt-kilpailujen tulokset:

Oranssi sarja

1. 103 Pantterivartio, Lappeen Tuulitytöt 39,4 p.

2. 101 Hattivatit, Lauritsalan Sinisiskot 30,9 p.

3. 102 SLAYqueen, Tarmontytöt 26,7 p.

Keltainen sarja

1. 305 Munakellopeli, Tarmontytöt 52,6 p.

2. 306 Lapaset, Tarmontytöt 50,3 p.

3. 302 TRY, Lappeen Siniset 44 p.

Heimoviesti onnittelee voittajia!

Lisää tunnelmia kisoista löydät Korven Vaeltajien Instagram-tilin kohokohdista.