Kompassi on ohjelmasovellus, joka korvasi Kuksan aktiviteettien merkitsemisessä alkuvuodesta 2022. Samoajaikäiset ryhmänjohtajat Nella Kuiri ja Eevi Mäkitalo Lappeen Tuulitytöistä johtavat viikoittain tarpojavartiota, ja ovat näin ollen Kompassi-sovelluksen käyttäjiä. Ryhmänjohtajat kertoivat Heimoviestin toimitukselle kokemuksia sovelluksen käyttämisestä.

Kaksi partiolaista katsovat älypuhelimen näyttöä, jossa on auki Kompassi-sovelluksen tarpoja-otsikko. Taustalla on talvinen maisema.

Ensiaskeleet sovelluksen käyttöönotossa

Kuksa oli ennen Kompassia toiminut partio-ohjelman aktiviteettien kirjauspaikkana jo jonkin aikaa, joten sovelluksen käyttöönottoon liittyi luonnollisesti uuden opettelua. Siitä huolimatta muutos oli kuitenkin ryhmänjohtajien mielestä yleisesti sujuva.

– Käyttöönotto sujui mutkitta, kun pääsi itse tutkimaan miten välilehdet toimii ja miten suoritukset lisätään oikeille henkilöille, toteaa Mäkitalo.

– Informaatio ja ohjeistus uuden sovelluksen käyttöönotosta oli selkeää. Jonkin verran piti itse opetella, mutta se ei ollut ongelma, koska Kompassi on mielestäni helppokäyttöisempi kuin Kuksa, tiivistää Kuiri.

Kompassi on käyttäjäystävällinen ja auttaa pitämään toiminnan suunnittelua ajan tasalla.

Eevi Mäkitalo

Kompassi toiminnan tukena

Ryhmänjohtajat ovat tyytyväisiä ennen kaikkea sovelluksen selkeyteen. Lisäksi he kertovat olevansa tyytyväisiä siihen, että sovelluksesta löytyy runsaasti eri aktiviteettimahdollisuuksia.

– Kompassi on käyttäjäystävällinen ja auttaa pitämään toiminnan suunnittelua ajan tasalla, Mäkitalo sanoittaa.

Kompassia voi ryhmänjohtajien lisäksi käyttää myös partiolaisten huoltajat ja itse partiolaiset tarpojaikäkaudesta ylöspäin.

– Olemme rohkaisseet meidän tarpojiamme ottamaan sovelluksen itsekin käyttöön ja sen avulla seuraamaan aktiviteettien edistymistä, lisää Kuiri.

Mäkitalo ja Kuiri toteavat, että he käyttävät partio-ohjelman nettisivuja enemmän kuin Kompassi-sovellusta, mutta heidän mielestään ne tukevat toisiaan.

Kaksi partiolaista seisovat vierekkäin lumessa. Toisella on kädessään puhelin, jossa on auki Kompassi-sovelluksen tarpojanäkymä.

Kehityksen kohteita

Vaikka ryhmänjohtajat pitävät Kompassia onnistuneena sovelluksena, heillä on myös muutamia kehityksen kohteita mielessä.

– Me käytämme Kompassia muutaman kerran toimintakauden aikana, koska lisäämme suoritetut aktiviteetit aina kerralla. Viikottaista käyttöä tulee siis meillä vain vähän. Sovelluksessa ei pysty merkkaamaan usealle henkilölle aktiviteetteja suoritetuksi samaan aikaan, mikä hieman hidastaa sovelluksen käyttöä, ryhmänjohtavat pohtivat.

Ryhmänjohtajat kertovat pitävänsä sovelluksen ulkoasusta ja sen selkeydestä, mutta toivoisivat sovelluksesta hieman nykyistä värikkäämpää.

– Välillä pohdin sovelluksen sisäistä järjestystä ja sen toimivuutta. Ehkä jotkin asiat voisivat olla nykyistä erilaisessa järjestyksessä, Kuiri miettii.

Uusi sovellus on saanut kaiken kaikkiaan hyvän vastaanoton ryhmänjohtajilta. Sovellus oli heidän mielestään tarpeellinen lisä toiminnan tueksi.

  • Kompassi on selaimessa toimiva sovellus, jota käytetään partio-ohjelman aktiviteettien ja aktiviteettikokonaisuuksien merkitsemiseen sekä partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen.
  • Uusi ohjelmasovellus korvasi Kuksan partio-ohjelman aktiviteettien merkitsemisessä alkuvuodesta 2022.