Piiripesti ja pestaus

Piiri tarvitsee tekijöitä ja tarjolla on isoja että pieniä pestejä. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset pestihaut. Pestihaku toimii Kuksan kautta.

Seuraa ilmoittelua!

Nyt haettavana – muista perustella miksi haet ko. pestiä! Vain perustellut hakemukset käsitellään!

 

Eikö löytynyt sopivaa pestiä? Puuttuuko piiristä joku osa-alue johon sinulla olisi annettavaa? Haluaisitko olla luomassa jotain täysin uutta? Ei hätää, kerro rohkeasti mitä haluaisit olla tekemässä ja etsitään yhdessä oikea ryhmä/jaosto tai luodaan kokonaan uusi!

PESTIHAKU

 

 

PESTIKUVAUKSET

Pestimestari on piirihallituksen ja projektien tekijöiden korvaamaton apukäsi, sillä pestimestarin tehtäviin kuuluu koota tietoa missä ja milloin tarvittaisiin ihmisiä eri pesteihin. Pestimestari määrittelee yhdessä piirin varajohtajan kanssa pestikuvaukset ja laatii pestihakemukset.
Pestimestarin pestiin kuuluu pestauksen osana nousujohteisuuden tukeminen, jotta myös tulevaisuudessa pestit pysyvät mielenkiintoisina eri ikäisille partiojohtajille.
Pestimestari voi mahdollisuuksien mukaan osallistua ohjelmaryhmän ja eri projektiryhmien kokouksiin, jotta hän pysyy ajan tasalla siitä.

Viestintäryhmä

Nettisivuvastaavan pestiin kuuluu nimenmukaisesti piirin nettisivujen ylläpito, joka sisältää tarvittavien tietojen päivittämisen yms. Pestissä pääset osaksi dynaamista tiimiä ja kehittämään piirin viestintää nettisivujen näkökulmasta. Nettisivuvastaava osallistuu viestintäryhmän kokouksiin ja toiminnan suunnitteluun sekä toteutukseen aktiivisena osapuolena.

Pestissäsi sinua tukee viestinnästä vastaava hallituksen jäsen sekä piiritoimisto.

Partiokuvaajan pestiin kuuluu toimia kuvaajana piirin eri tapahtumissa ja tuottaa visuaalista sisältöä (kuvia, videoita, drone-kuvaa yms.) piirin käyttöön. Hän kerää, kokoaa ja toimittaa sovitulla tavalla valmista visuaalista ja auditiivista sisältöä piirin medioihin.

Pestikuvaus tulossa

Partiokasvatus

Kasvatusryhmän varapuheenjohtajan pestiin kuuluu kasvatuksesta vastaavan hallituksen jäsenen oikeana kätenä ja työparina toimiminen jakaen vastuut ja erilaiset tehtävät. Pestissä pääset toteuttamaan piiritasolla partion ydintä. Toimit kasvatusryhmän kokouksissa varapuheenjohtajan ominaisuudessa sekä tuuraat tarvittaessa siellä varsinaista kasvatuksesta vastaavaa hallituksen jäsentä. Varapuheenjohtaja osallistuu kasvatusryhmän kokouksiin ja sen toiminnan suunnitteluun sekä toteutukseen aktiivisesti.
Pestissäsi sinua tukee kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen.

Ikäkausivastaavia haetaan sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille, samoajille sekä vaeltajille. Ikäkausivastaavan pääasiallisena vastuuna on oman ikäkauden/ikäkausien mukaisen ohjelman organisointi piirin tapahtumissa. Ikäkausivastaava osallistuu kasvatusryhmän kokouksiin. Pestissä pääsee osalliseksi kasvatusryhmän toiminnan suunnittelua sekä toteutusta. Pestissä on mahdollisuus ottaa vastuulleen yksi ikäkausi tai yhdistää kaksi ikäkautta yhden henkilön vastuulle (esim. Su-Se tai Ta-Sa).
Pestissäsi sinua tukee kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen.

Erätaitojaosto on partiokasvatuksen itsenäinen osa, joka suunnittelee ja toteuttaa oman toimintansa.
Erätaitojaoston puheenjohtajan pestissä kannustat lippukuntia ja piirin kaikkia partiolaisia monipuoliseen luonnossa liikkumiseen sekä erätaitojen kehittämiseen. Jaoston puheenjohtajana valvot jaoston toiminnan suunnittelua ja toteutusta. Pestissä huolehdit erilaisten kurssien ja tapahtumien järjestämisestä.
Pestissäsi sinua tukee partiokasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen.

Erätaitojaoston jäsenenä osallistut ryhmäsi toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen aktiivisesti. Jaoston tehtävänä on järjestää erilaisia kursseja, koulutuksia ja tapahtumia, esim. Erätaitojen peruskurssi, selviytymiskurssi, talvierätaitokurssi, eri pituiset retket, tutustuminen eri lajeihin ja välineisiin. Lisäksi jaoston tehtävänä on tuottaa materiaalia (kuvat, videot, kirjoitukset) piirin viestinnän käyttöön toiminnan tueksi.
Pestissä tukee partiokasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen.